Dobrý den, včera jsem rozsvítila světlo, zářivka blikla a byla tma. Když jsem zkoušela zhasnout a znovu rozsvítit, tak svítila jen lehce na obou koncích. Dnes jsem koupila náhradní zářivku, ale problém stále přetrvává. Kde může byt problém? Mockrát děkuji za rady, Kristýna.
Pravděpodobně špatný startér. Ten by měl po chvilce žhavení rozepnout svůj kontakt a pustit tak proud skrz celou zářivku. Mrkněte, jestli tam najdete něco takového (možná bude čouhat jen vršek). Jde to pootočit doleva a vytáhnout, nový zasunete a pootočením doprava zajistíte. svetla24.cz/...
Najskor starter, ale mozno aj tlmivka. Navrhujem cele svietidlo vymenit za ledkovy model, usetrite aspon polovicu prikonu pri rovnakej alebo vyssej svietivosti.
olinl
..také jsem pro výměnu celého svítidla za svítidlo se světelným zdrojem LED..
To je modernejsia verzia startera a tlmivky. Ten dlhy biely kvader je vadny, musel by sa vymenit za rovnaky model, ale to bude lacnejsie kupit ledkovu lampu.
Je to elektronický startér, u kterého už není poznat blikání zářivky. Náhradní se kupuje podle výkonu zářivky. Ale asi je čas přejít na celé světlo s LED.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.