Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zapojit spínač trojuhelník hvězda

Od: realbase odpovědí: 5 změna:

nenajde se tu někdo kdo mi může poradit jak mám zapojit el. motor na vypínač trojuhelník hvězda na vypínači mám r/l1 s/l2 t/l3 u/t1 v/t2 w/t3 a y/t8 x/t7 z/t9 na motoru je a b c a0 b0 c0 děkuji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

fidonet*
hodnocení

1x

nehrabejte se ve vecech kterym nerozumite. pokud si jen neutrhnete ruce, udelate víc škody, než se může zdát.

hanher*
hodnocení

0x
Hvězda - trojúhelník, využití zapojení
Document Actions

Na štítku trojfázových motorů je udáváno vždy jmenovité napětí a vyžadované zapojení, např. Δ 230V. To znamená, že na každé fázové vinutí smí být připojeno 230V. Pokud je tento motor připojen na 400 voltovou síť, musí být (jeho vinutí) zapojen do hvězdy (viz tabulka). Při zapojení do hvězdy je na vinutích fázové napětí, tedy 400 V:√3 = 230V.

Často jsou na štítku motoru uvedena obě napětí, na která může být motor provozován, např. 400/230V. Menší z obou napětí je přípustné fázové napětí. Začátky vinutí (U1, V1, W1) i jejich konce (U2, V2, W2) jsou vyvedeny na svorkovnici. Na svorkovnici se zapojuje motor pomocí tří propojovacích můstků do hvězdy nebo trojúhelníka.

celp*
hodnocení

0x

To je pěkné,ale pro Vás asi špatné.Pokud použijete přepínač Hvězda/Trojúhelník musíte vyházet plechy ze svorkovnice motoru.Chce to profíka na místě.

home.tiscali.cz/...

jabraka*
hodnocení

0x

Vypinač (spinač) jen přerušuje anebo spojuje přívod jednotlivých fází k motoru,nebo jinému spotřebiči.Propojení do hvězdy,nebo do trojúhelníka je provedeno přímo na motoru.Vždy jsou přivedeny jen tři fáze,nulový vodič je připojen přímo.Kolega zakreslil možné propojení na svorkách spotřebiče,ale přes spinač vždy povedou fáze každá zvlášť.

JABRAKA

miljan*
10.05.10 21:04

*zed*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]