Nejste přihlášen/a.
Zdravím, někdy v půlce osmdesátek k nám s Vietnamci přišly digitálky se 7 melodiemi (nějaké americké odrhovačky). Byla to móda několik let. Od té doby se kopie těchto hodinek několikrát vrátily opět do retromódy a i dnes je můžete běžně koupit. Vypadají jako ty staré, ale pokud jsem se nepřehlédl, tak nikdy nemají melodie. Napadá vás proč?
Dobrý den, patrně to někdo zatrhl kvůli porušování autorských práv na ty melodie. Pochybuji, že výrobce levných digitálek si zaplatil autorská práva. Zdravím!
S ohledem na to, jaké to byly melodie, tak jsou autorská práva dávno promlčená. Tedy bych si to aspoň myslel. Ale i kdyby ne, co by bránilo výrobcům dát tam jiné melodie, které už nejsou autorsky chráněné. Ostatně různé čínské výrobky mívají v sobě hitparádu amerických odrhovaček, tak proč ne hodinky.
Mám digitální hodiny od číňanů, a ty hrají každou hodinu od 9 ráno do 9 večer (narozíl od jiných hodin, které každou hodinu říkají kolik je hodin klidně i o půlnoci) nějakou odrhovačku, když neni problém s velkými hodinami, tak nevím, proč by měl být s malými hodinkami.
Autorká práva mi jako ten pravý důvod nepřijdou. A nenapadá mě ani žádný jiný.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.