Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,mám dva solární panely 90wp zapojené paralelně,připojené do PWM regulátoru a z regulátoru do dvou trakčních baterii 12v 230ah.Používáno jako 12v systém.Nyní jsem získal další panel 225wp,který vyžaduje regulátor MPPT,který mám také.Moje otázka je ,lze obě větve panelů připojit ke stávající baterii každou přes svůj zminovaný regulátor?Nebo jak to celé zapojit pro získání co nejlepšího zisku energie.Moc děkuji Bystrický.
Na jednu baterii klidně deset regulátorů. Jen je potřeba, aby celkový proud nepřesahoval doporučené hodnoty. A u olova se má jednou za čas provádět ekvalizace, tak aby ji prováděl jenom jeden regulátor a ne aby ji prováděl každý, protože pak by byla prováděna chaoticky (nepravidelně, častěji, ...).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.