Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Myčka se nevypustí po konci programu

Od: petrs odpovědí: 12 změna:

Zdravím,
myčka SIEMENS sf65a662/40 nenapouštěla vodu. Vyměnil jsem aquastop, nyní již vodu napouští. Po výměně aquastopu se ale objevil další problém - po konci mycího programu se ozve akustický signál, rozsvítí se ukazatel END, ale v myčce zůstane na dně voda a neustále se voda v intervalu pár sekund napouští a vypouští a to i při otevřených dvířkách. Vypnout toto lze pouze vypnutím vypínače. Po jeho opětovném zapnutí myčka pokračuje v cyklickém, pár vteřinovém napouštění a vypouštění. Reset programu současným stiskem dvou tlačítek nepomohl. Předem děkuji za radu, co s tím.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Zdravím, v první řadě zkontrolujte, zda nemáte ucpaný odpad (někde v bytě, domě) a do myčky Vám neteče voda z jiných odpadů v domácnosti. Zkusil jste myčku provozovat jen tak, do kýblu třeba?

petrs
hodnocení

0x
Odpad jsem odpojil z podsifonu a z hadice od myčky vytéká normálně voda do kýblu. Naplnil jsem bez problémů několik kýblů, proud vody mi připadal dostatečný...
pmaja

Také se nám to stalo. Dobu manžel myčku zkoumal a zkoušel všechno možné a pak našel někde ve zaseknutou malou kůstku.

Takže odpadní voda z jiných odpadů se Vám do myčky rozhodně nevrací? Střídá napoštění/vypouštění i při provozu do kýblu?

petrs
hodnocení

Myčku jsem prohlédl, nikde žádné známky po zanesení nečistot, všude čisto, vypadá jak nová. Voda z jiných odpadů se do myčky nevrací, dělá to i když je hadice od odpadu odpojena a teče z ní rovnou do kýblu. Napoštění/vypouštění střídá i při provozu do kýblu.

hodnocení

0x

Aha. Ventil napouštění vody tedy cvakne, napustí x litrů vody (kolik?) , která se vzápětí začne vyčerpávat. Nesvítí při tom na displeji symbol kohoutku?

hodnocení

0x

Zkuste německá fóra - forum.electronicwerkstatt/...

petrs
hodnocení

Ano, ventil napouštění vody cvakne, vrní a napouští se několik vteřín voda. Kolik vody netuším, když dám ruku na hadici, tak je znát, že voda teče a je to slyšet z útrob myčky. Pak v myčče cvakve a voda se několik vteřin začne vyčerpávat. Symbol kohoutku nesvítí (panel s kontrolkami viz obr.). Toto se opakuje, dokud nevypnu vypínačem, myčka je po spodek dvířek stále plná vody, ale voda nikde nevytéká ven.

Děkuji za odkaz na německé forum, projdu ho. P.

Myčka se nevypustí po konci programu

LED diody blikají? Zkusil jste to nechat třeba 5 minut, zda "hodí" nějakou poruchu?

petrs
hodnocení

0x

Poté, co jsem vyměnil aquastop jsem spustil program na oplach, ten normálně proběhl, ozval se akustický signál ukončení programu, ale voda se stále cyklicky napouštěla a vypouštěla, na dně byla voda - tak, jak jsem popisoval. Poté jsem dal program na 50st. a na cca 4 hodiny odešel. Když jsem se vrátil, svítila kontrolka konec, ale myčka se opět chovala tak, jak jsem popisoval - napoustela a vypouštěla. Poté jsem zkoušel odpojit hadici od odpadu a nechat vytekat odpad do kýble, resetovat myčku, vypínat a zapínat - stále stejné, myčka se napoustela a vypoustela. Myčka nemá displej - jak indikuje poruchu, v návodu o tom není zmínka... Ale nic neblika, nepipa, diody zobrazuji, jako by vše probíhalo standardně. Kontrolka kohoutku svítila pouze pred tím, než jsem vyměnil aquastop (to mycka nenapoustela), pak po výměně už ne.

hodnocení

0x

Takže se to objevilo po zásahu do zapojení vodičů aquastopu. Propojil jste vše, tak jak má být, neudělal zkrat? To je opravdu podivné chování, při otevření dveří by se mělo vše zastavit. Prověřte, zda jste konektory vrátil na původní pozice. Tohle se tváří jako kdyby jste udělal zkrat a něco vypálil. Zkuste ještě očistit všechny cesty hlídání hladiny, komůrku, hadičku směrem k presostatu. ten ale pokud špatně spíná, tak myčka sice program neukončí (zůstává zpravidla trčet na 1 minutě), ale vodu napouštět nezačne. Takže zkontrolujte konektory, napájení zdroje (zda cyklicky z nějakého důvodu nevypíná 12 V pro procesor), čidla a spínač ve dveřích.

petrs
hodnocení

0x

Myčka fungovala, poté přestala napoustet, vyměnil jsem tedy aquastop. Zakoupil jsem výměnnou sadu aquastopu (pouze tělo, bez hadice). Vymena aquastopu spočívala v přerušení dvojlinky u aquastopu, sundání a nandani hadice z něj a zpětné napojení dvojlinky. Zkrat nebo prepolovani vylučuji. Jinak myčku jsem nerozebiral a ani ji neměl venku z linky. Zkusím myčku vyndat, rozebrat a zkontrolovat dle Vašich rad. Myčku mám v apartmánu, kam jezdíme cca 1x měsíčně, tak až pojedu příště, tak vyzkouším, případně ji demontuji a přivezu domu. Dám vědět, jak to dopadlo. Kdyby Vas ještě cokoliv napadlo, dejte prosím vědět. Děkuji, P.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]