Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Šedý flek na displeji mobilu

Od: celestyna® odpovědí: 6 změna:

Chtěla bych se zeptat - na asi půl roku starém mobilu se mi na displeji udělal šedý flek, který se rozlézá, už je skoro přes polovinu telefonu. Písmo je čitelné, telefon jinak funguje dobře. Myslíte, že mi toto uznají jako reklamaci nebo jsem to nějak mohla způsobit sama? Třeba mi mobil navlhnul v kabelce nebo se do něj dostala nějaká tekutina (ničeho si ale nejsem vědoma). Stalo se Vám tohle někomu? Díky.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

olinl
hodnocení

0x

Škoda že není foto.. Zkusil bych reklamaci, vypadá to na vadný displej. Nevybíjí se rychleji baterie?. Jen ze zvědavosti-co to je za telefon-značka? Tipuji levnější Xiaomi

hodnocení

Trefa, jde o Xiaomi Redmi 9. :) Reklamaci vyzkouším, díky.

hodnocení

0x
Přesně něco podobného se mi stalo taky, ale á měl podezření na vzdušnou vlhkost nebo deformaci.
jsou 2 varianty co řikal kámoš v servisu, telefon něco (s)tlačilo(aniž by naprasklo sklo), a mohla se zdeformovat spodní vrstva displeje, což je nějaká folie, která se následně odchlípla.
2. možnost co jsem si myslel - vlhkost vyloučil
Byl to horní část displeje, ale jako by šikmo ohraničená. Zvětšovalo se to(2dny) a pak to postupně mizelo(týden), ale rezidua zustaly (něco jako zrnka rýže)
Kontrolní otázka:
-je to vidět jen při bílém obrazu
z určitého úhlu je to místo světlejší než zbytek displeje, z kolmého úhlu to vymizí.?
hodnocení

Já jsem si původně taky myslela, že šlo o vniknutí vlhkosti. Ale jak jsem se tak dopátrala na netu, jde o poškození

displeje. Telefon jde úplně do háje, zobrazují se různé pruhy, nebo obraz téměř zbělá, telefon si dělá, co chce, třeba najednou začne vytáčet nějaké číslo nebo samovolně přeskakuje na různé aplikace, prostě se zbláznil *zed*. Raději ho mám vypnutý, abych "někomu nezavolala". A ke vší smůle nemůžu najít fakturu.

tesx
Tak to je tak na to vyndat SIM kartu a dojít do servisu, případně telefon rovnou vyhodit a koupit si nový, třeba od jiné značky nebo trochu dražší.
V tom případě tam je doopravdy poškození nějaké aktivní vrstvy. Já mám jen "vypálený obraz" a ještě jen při světlémm obrazu.
Pokud displej zbělá, je to vážné poškození a za chvíli můžeščekat, že se to bud stávat čídál častěji.
Doporučuji nelenit a nainstalovat si adb root přístup se kterým telefon může ovládat vzdáleně pro vytvoření zálohy., protože dotykový matlafón bez dotyku je něco jako pavouk bez nohou.
Sám jsem něco podobného měl a pak jsem si vyměnil LCD za nový. (i když fakticky to se se podobalo spíš vložení motherboardu z starého mobilu + kumulátoru do nové schránky)
Zajímavé je jak je to pestré. Na jiném NTB naopak zobrazení tmavé a silném jasu vidím, že jedno místo na displeje je jako kdyby na něm posvítil někdo laserem, lokálně je světlejší. ÚPlný opak. Ale řešit to nebudu, nový displej by stál 20 táců.
Já jsem zálohu nepotřeboval, povýměně fungoval stejně až na pár jizev: telefon si myslí, že je neustále zakrytý (asi nezapojený senzor blízkosti), přední kamera se během měsíce zaprášila

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]