Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nový telefon - jaký?

Od: suzymon® odpovědí: 12 změna:

Dobrý večer, před chvílí jsem tady řešila otázku, jak si stáhnout aplikaci Lidl plus do telefonu a ujistila jsem, že ten můj telefon je nekompatibilní, že je prostě moc slabý Má jenom android 5.1 a jeden rádce mi napsal, že ke stažení té aplikace musím mít alespoň android 6.0 a více. Tak jsem našla tento a docela se mi líbí, ale nejsem si jistá, že to je to co potřebuji. A navíc ani není drahý. Mohli byste mi prosím poradit? Moc Vám děkuji.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mate59
hodnocení

5x

Má nevýhodu, malou paměť.2 Giga při instalaci a následných aktualizacích se vám brzo zaplní a nenainstalujete si moc aplikací.Nevím kolik si tam ukládáte fotek,těch 32 Giga by vám stačilo. Hledejte mobil aspoň s operační pamětí 4 Giga,systém Android a ne značku Huawei, systém Android 12.

hodnocení

3x

Pro běžnou potřebu a nákupní aplikace vám stačí jakýkoli neznačkový telefon, třeba z potravinářského supermarketu. Tyto neznačkové telefony mají velkou výhodu v tom, že v nich nejsou nainstalované žádné zbytečné a neodstranitelné aplikace, které zabírají místo, takže ani tak často zdůrazňovaná velikost pamětí není kritická.

hodnocení

No já jsem to nakonec udělala tak, že jsem se na nějakou aplikaci v Lidlu vykašlala. Ale vyprovokovalo mne to k tomu, že jsem si dala ten svůj starý telefon do továrního nastavení, pak už jsem si do něj nenaistalovala seznam, a tudíž mi už do telefonu nechodí všechny emaily a tím pádem už ta baterie vydrží být nabitá skoro dva dny. Nic mi už asi neběží na pozadí, nebo co. Takže už ani nový telefon nesháním, protože na to moje telefonování mi tento model stačí. Mně totiž nadchlo to, že se mohu připojit v tom Albertu na jejich vifi. Tak jsem si myslela, že to zkusím i v tom Lidlu, ale to by stejně nešlo, a hlavně už mně to přešlo. :)

To je také řešení. K WiFi se tam můžete připojit i bez aplikace. Bez ní o mnoho nepřicházíte. Samoobslužné odbavení neumožňuje, zboží v akci mají často vyprodané, potraviny za moc nestojí a na sportovní oblečení a dílenské vybavení, které stojí za úvahu, slevy nemají, takže se tam bez aplikace obejdete.

hodnocení

2x
Dobrý večer.
Tady máte tipy na dobré a relativně levné androidy.

youtu.be/...
hodnocení

Wamp, děkuji, jste hodná. Já jsem si ani nevšimla, že jste mi tento odkaz poslala. Až dneska. Tak se omlouvám. :)

hodnocení

2x

ať koupíte cokoliv, MUSÍ to mít 4GB ram - jinak budete mít brzy problém. Další minimum je 32 ROM paměti...takže hledejte 4/32 nebo lépe 4/64 paměť.

Telefony se dají sehnat na bazoších od 1000,- Kč. ALE zase je tu android - potřebujete od cc. 8 nahoru.

To máte těžký, já si koupil Redmi Note 11C 4GB/128GB a stejně to nestačí, foun zabíjí aplikace na pozadí jak vzteklej (přestože má 1,4..1,6 GB volné RAM), protože nerespektuje zamčení aplikací v paměti. Takže Whatsapp, Waze, přehrávač budby.. nic z toho nevydrží na pozadí. (Vše doporučené nastavené.) Oproti starému mobu se 2G android 6, který si zamčenou appku zabít nedovolil. Takže Whatsapp fakticky nefunguje, protože nikdo se mi nedovolá, nedopíše, kyž ho mobil 50x za den zabije.
A co jsem se dozvěděl na MIUI poradním fóru? že 4GB je málo a že OS v těchto "ošizených founech" je schválně agresivnější, že jsem si měl koupit minimálně 6GB..
jm
Xiaomi Mi A2 používá manželka dlouhé roky bez problémů. Já mám realme 6s, spokojen. Děti mají ulefone Armor x5 pro - spokojenost.
U všech mi blokovat některé zbytečné aplikace jde.
Odinstalovat - stav aplikace jako v továrním nastavení, zakázat, vyřešeno.
Ovšem Jestli to už u nových nejde, raději nový kupovat nebudu :⁠-⁠;)

gf
hodnocení

0x
Vy jste tu psala jak mate obrovské příjmy z duchodu z Francie?
Tak proč si chcete kupovat telefon na hranici funkčnosti jen abyste ušetřila? Nechápu.
A u Androida mate jistotu, ze vam aktualizaci jádra nikdo neudělá, na rozdíl od Apple, kde i 5-6 let vychazi aktualizace.
PS: Android 5.1 vyšel v 2015… Tohle musíte řešit na úrovni telefonu a sehnat si takový který umožňuje aktualizovat operační system (Apple:), protože žádný vývojář nechce psát aplikace pro staré operační systémy…
hodnocení

Víte proč? No protože nejsem zvyklá vyhazovat peníze z okna. Ale o obrovských příjmech jsem určitě nepsala, to není můj styl. Asi jsem někde poznamenala, že si nemám na co stěžovat, nebo tak nějak a asi právě proto, že někdo jako jste Vy, do mne nějak ryl. :-D A pamatujte si, že největší skrblíci jsou právě ti bohatí. To byste teda vědět měl. No a jelikož jsem já zatím těm telefonům nijak nepropadla, tak se mi nechce kupovat nějaký extra typ, když tomu navíc rozumím jako koza petrželi. Ale zato si nekladu meze ve všelijakých kuchyňských přístrojích. To mám ráda a tam se rozšoupnu. ;) Stačí Vám to vysvětlení takto? A to si představte, že si k tomu důchodu ještě i něco přivydělám, protože mne nebaví doma jen tak nečinně sedět.

Uvědomte si, že telefon v nové ceně pod 4000 Kč je použitelný tak maximálně pro malé děti. Někdo by napsal ještě že pro důchodce, ale vzhledem k tomu že já sám jsem důchodce, tak to napsat nemohu,

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]