Obraz se seká na některých kanálech často a proto bych chtěl nastavit anténu přesněji. Vysílače Kleť a Cukrák jsou zhruba ve vzdálenosti 70 km (z protichůdných stran
Stahnout do mobilu uvedenou aplikaci, vylezt na strechu, nebo kde ta antena je a hledat nejlepsi signal podle smeru natoceni telefonu. Antenu pak natocit prislusnym smerem. Jako voditko pro ladeni je to dostatecne, pokud vam jde o orientaci anteny, mne to nekolikrat pomohlo. Pokud chcete skutecne merit, co leze z antenniho kabelu, pozvete si odbornika. Jeste upozorneni, telefon musi mit kompas, jinak to pochopitelne fungovat nemuze.
Anténa Síto, nyní bez zesilovače, protože jsem vyzkoušel dva anténní širokopásmově zesilovače, jeden s malým zesílením, druhý z velkým zesílením, ale výsledek byl obdobný jako, když tam zesilovač není. Před tv Samsung je setobox emos 170
No možnosti je více. Můžete byt málo citlivý StB, může být problém anténa, nevhodné umístěna, může to rušit signál z jiného směru a chtělo by to anténu směrovou. Není tam někde rozbočovač, atd. Může být vadný kabel k tv.
Rozbočovač není v rozvodu. i svod je zánovní. Seká se jen někdy a jen na některých kanálech. V místě je slabší signál pro velkou vzdálenost od vysílače. Anténa pro druhou televizi je směrová a výkonější, mš samostaný svod a výsledek je obdobný, není mezi nimi větší rozdíl.
V Krkonoších chytám Prahu. Bez zesilovače a mám to rozbočený na šest televizí. Kromě Český televize jde vše v pohodě. U český je trochu problém u jednokanálového systému. Jde nádherně a najednou spadne. Teprve po odborném zásahu anténáře se to pronikavě zlepšilo, i když sem tam, jednou za čas, to vypadne.
Já bych zavolal anténáře, ti mají profesioální měřáky a přesně poznají co a jak.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.