Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Led tv-nejde obraz,je to led podsvitem?

Od: luko89 odpovědí: 2 změna:
Dobry den,predevcirem mi prestala fungovat Tv sencor SLE40F60TCS,ovladacem ji bezproblemu zapnu a cely ovladac reaguje,zvuk jde taky bezproblemu ale obraz je cerny jako kdyz je tv vypnuta,vubec nereaguje.Jelikoz jsem takovy kutil tak bych si ji rad opravil,mam za sebou uspesnou opravu tv changhong.Jen nevim zda to je tim led podsvitem.Tv neutrpela zadnou ranu,vecer se vypla a druhy den po zapnuti uz nefungoval obraz..
Dekuji za odpovedi,pekny den.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ml1
hodnocení

0x

Tak to máte ještě dobré, že o tom televize neví. Jinak ty chytřejší obraz ani neukážou, protože jejich diagnostika zjistí poruchu podsvětlení.

Pokud se vám to povede rozebrat (to považuju obecně za největší problém), tak bych opravu led podsvětlení očekával jako celkem jednoduchu záležitost. Ale nevím, jak je to mechanicky řešené, jestli jsou to nějaké pásky nebo plošné spoje, první LED televize vypadaly tak, že místo zářivky se tam dal led pásek a to se opravovalo dobře.

Tohle budete vědět po otevření. Nebo zkuste najít servisní manuál (když dáte Model (který jste zatajil) service manual, vyhledavač jistě něco najde), tam by mohl být i návod, jak se dostat dovnitř.

Jinak ledky jsou dostupné ve všech možných velikostech od zrníček máku po mnohem větší, takže o náhradní díly bych strach neměl (samozřejmě pravověrní vám budou tvrdit, že musíte dát úplně stejné, mají do jisté míry pravdu, nová ledka by se neměla lišit v parametrech od ostatních, hlavní je barva (který odstín bílé), světelný tok a vyzařovací úhel, ale pořád je lepší mít na obrazovce nějakou nerovnoměrnost, než mít obrazovku temnou, na kterou si musíte ze stran svítit baterkou).

luko89
hodnocení

Dobry den,prave to pisu ze obraz je uplne cerny po zapnuti tv ale zvuk funguje bezproblemu.
Rozebrat co si vzpominam ze vcerejsiho vecera to pujde,mel jsem sundany zadni kryt sbych se podival jestli na neco prijdu ci nikoli.
Znacku a model jsem uvadel.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]