Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zapojení motoru rolet- postup

Od: nickuu odpovědí: 10 změna:
Dobrý den , prosím o radu . Zakoupil jsem motor k roletam. Jak rolety pripojit dle schema k vypínači . Vypínač bude dvojitý- nahoru a dolu. Diky

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Možná úplně nerozumím otázce, ale já bych to zapojil podle schématu.

každej to zapojí dle schématu,

kdo ne, by to neměl zapojovat vůbec

nicku
12.10.22 20:24
hodnocení

Zapojení motoru rolet- postup

nickuu
12.10.22 20:24
hodnocení

Zapojení motoru rolet- postup #2

nicku
hodnocení

Myslel jsem, kam ktery drat zapojit. Mam privod 230V . Faze , nulak ( stary rozvid v dome )

nicku
hodnocení

Foto vypinace
Zapojení motoru rolet- postup #3

hodnocení

0x

Já otázku taky nechápu, to je nějaká sranda? Zveřejníš tu naprosto jasný obrázek, tak na co se ještě ptáš? Pokud nejsi schopný to podle něj provést, někoho si na to najmi.

hodnocení

0x

To je vtip?

doplněno 12.10.22 21:27:

Pod vypínač vést dráty motoru, modrý N a žlutý PE nadstavit pomocí wago 221 na 3 dráty a pokračovat dál CYKY 3x2,5mm

221-413 | WAGO

soselectronic.cz/...

Zapojení motoru rolet- postup #4

Ať nám vyfotí, kam to chce napojit. Oddeklovat víčko zásuvky nebo odbočnou krabicu, atd... jak podotkl @berger;)

Zapojení motoru rolet- postup #5

hodnocení

0x

Vtip to nebude, chce to zapojit, možná nemůže sehnat elektrikáře, možná ho nechce zaplatit. Ze zdi mu čouhaj dva dráty, z motoru čtyři, ovladač chce taky čtyři a je v pasti a plave v tom...Jako neelektikář dám návrh a pokud se mignu, chlapi, srovnejte to, jo? Mslm, že tady se dá poradit bezpečně, bez "volejte elektrikáře". Ověřil bych, co leze ze zdi, který je fáze a který PEN. Vadaskou. Fázi bych dal do vypínače na L. Z motoru hnědý a černý na 1 a 2. Ochranou a pracovní nulu z motoru bych propojil z PEN ze zdi a také z N na vypínači.

doplněno 12.10.22 21:31:

Než jsem to nadatloval, Gumídek to nakreslil. Jen tazatel má starý rozvod, dva dráty ze zdi...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]