Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, potřebuji změřit spotřebu spotřebiče (olejový radiátor). Našel jsem některé wattmetry, i dvoufázové.
Nicméně dodavatel elektřiny různě mění časovou platnost nízkého a vysokého tarifu a já mám dotaz, zda je na trhu "něco" co spolupracuje s touto platností (třeba si to umí tahat přes internet). Tedy,a bych ve výsledku měl např : spotřeba 3600w/nízký tarif 1800w/vysoký tarif ...
Jinak mě nezajímá "aktuální" spotřeba, ale celková třeba za den - počítám, že to tyto zařízení umí ...
Potřebuji přitápět cca 2 hodiny denně jednu místnost, kde není ústřední topení a je tam jen elektrická zásuvka ...
Díky za tipy přátelé !
Dobrý den, jako obvykle jsem se blbě vyjádřil ...
Takže lidsky "zapnu radiátor" za půlhodiny vypnu a chci vědět kolik to stálo Kč.
a)
Jak vidím TOTO jednoduše neuvidím ... že 20 minut jel v NT a 10 minut ve VT (když se ty časy zapnutí u distributora mění)?
b)
Naprosto mě nazajímá aktuální spotřeba ! Zajímá mě celková spotřeba tedy za třeba 1,5 hodiny provozu,
druhý den to pustím na 30 minut a chtěl bych vidět = spotřebovalo to 1450Wattů (například)?
c)
Počítám, že když má spotřebič příkon 1000Wattů naprosto to neznamená že jede na 1000 Wattů - vždyť je tam regulátor !
(přeci mohu vytápět jen "trochu") a pak tedy NEMOHU počítat že po třech hodinách jsem spotřeboval 3*1000Wattů=3KW, když
spotřebič jel na 20% výkonu přeci ...
V čem se prosím mílím ... Děkuji !
Zapoměl jsi napsat jakou částku do takového měření hodláš investovat.
Měřič spotřeby elektřiny existuje, ale nedokáže rozlišit nízký a vysoký tarif (nebo aspoň já takový neznám).
Pro příjem signálů HDO existuje přijímač. Ten si můžeš nastavit podle sebe a bude spínat a vypínat v časech, kdy je levnější elektřina. Kód na přijímači HDO musíš nastavit stejný jako máš na přijímači u elektroměru. Pouze tak ti to bude přepínat nízký a vysoký tarif stejně jako na tvém elektroměru.
Na měření spotřeby by byl asi nejjednodušší dvousazbový elektroměr přímo před topidlem. Ten by počítal spotřebu průběžně. A denní spotřebu si musíš spočítat podle stavu počítadel.
Já bych si koupil spínací hodiny a nastavil si časy spínání topného tělesa v nízkém tarifu. Protože v místnosti bude asi zima, tak topidlo pojede neustále a bez vypínání.
Jenže spotřeba se neuvádí v jednotkach W ale v jednotkach Wh
mate v tom ZMATEK a co chcete nejde.
Jak by podle vas mel wattmeter zjistit, kdy jde VT = T1 a kdy jde NT = T2. To nejde. Musel byste mit prijimac HDO integrovany s wattmetrem (hodinami). Takze leda si sehnat bednu velikosti elmeru co pouziva PRE, naladenou na vas kod HDO
Popiste, co vasim pozadavkem vlastne sledujete? Chcete "vedet" anebo nekomu vyuctovat?
Pro prvni pripad vam staci vedet prikon a vynasobit ho casem, nebo jednoduse zmerit objem kWh za den. Nejlepsi by bylo pocitadlo motohodin.
Pro druhy pripad potrebujete nemazatelny elektromer a ne wattmetr.
Nejjednodušší vidím spínat pouze v časech nízkého tarifů na 2 hod. pomocí časovače, a spotřebu vůbec nesledovat. Jen jí pronásobit příkonem spotřebiče.
Můžete si koupit dvousazbový elektroměr a ten přepínat přijímačem HDO.
abctech.cz/...
Levněji byste mohl elektroměr přepínat denními spínacími hodinami. Časy spínání jsou zveřejněné, chyba by nebyla významná.
Tak podle mě,na váš požadavek nepotřebuji watmetr.Olejový rad. má přeci svoji spotřebu ve watech,podle toho jak ho nastavím.Příklad.Spotřeba 600w x 2 hod.= 1200wh = 1.2 kwh.Přeci mě nemůžou měnit VT/ NT jak se jim zachce.
V čem se prosím mílím ... Děkuji !
no, když pominu gramatiku, vy chcete technické řešení, které bude stát více než ty kamna takové zařízení neexistuje, které vám řekne cenu v korunách za den a ještě s ohledem na VT a NT. To byste musel naprogramovat a nastavit.
dále byste musel přivézt signál od spínače HDO z vašeho elektroměru, případně zajistit nějakou komunikaci
Mohu vás ujistit, že to, co požadujete, by stálo asi tak 10 000 Kč, někdo by to musel zbastlit.
Pokud se ale spokojíte s tím, že vám stačí pouze cena bez ohledu na tarif, tak vám stačí wattmetr z Lidlu za 4 stovky.
PS: můžete nám tady napsat vaše ceny:
VT kWh: ... Kč
NT kWh: ... Kč
? Většina uživatelů ani netuší, kolik má jednotkovou cenu
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.