Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak obejít PIR (Pasivní infračervený senzor)

Od: marekluks* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, chtěl bych se zeptat jestli existuje nějaký způsob jak oblafnout PIR pohybové čidlo. Používá se na schodech aby automaticky rosvicovalo světlo při zaznamenání pohybu. Zjistil jsem že Infračervené záření které čidlo vyzařuje lze pohltit sklem s obsahem železea (to je to které ma zelenou hranu) Jednou se mi to povedlo ale po druhé ne. Může toto čidlo zaznamenávat i teplotu okolí vůči teplotě skal? Znáte nějaké jiné způsoby jak toto čidlo vyřadit z provozu?

Jak obejít PIR (Pasivní infračervený senzor)

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

PIR čidlo je schipno zachytit pohyb těles, která mají jinou teplotu než je teplota okolí. Detekce je prováděna v IR spektru. Oblafnout se dá tak, že se budeš pohybovat velmi, velmi pomalu ;)

hodnocení

0x

je několik dalších způsobů.. pokud trochu rozumíš fyzice, dá se snížit teplota tvého těla na teplotu okolí, ne že by jsi se podchladil, ale použít izolaci, aby čidlo nereagovalo na teplotu tvého těla. I ty vyzařuješ IR paprsky. I já jsem kdysi ztrávil poměrně dost času právě zkoušením pomalého pohybu, jde to, ale není to jisté...

Jsou i další způsoby... zapěnit čidlo, majznout po něm kladivem, vypnout napájení, to jde třeba u světla. Tam, kde se používá např. na zabezpečovačku, jsou způsoby, jak zjistit, že se někdo pokusil nebo už i odstranil senzor. To sem ale nepatří...

doplněno 06.05.10 08:34:

strávil...

tesyk*
hodnocení

0x

Taky by ho mělo jít oslnit, poslat na něj paprsek laseru, pak se přebudí a reagovat na nic jiného nebude. Problém ale bude v tom vyslání paprsku. Asi by to chtělo pomalu zvyšující intenzitu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]