Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Telka za lidovku

Od: sankova odpovědí: 16 změna:
Dobrý den, ráda bych si pořídila novou TV. Nejsem žádný velký filmový fanda. Vesměs koukám na nějaké seriály na Netflixu. Občas mi něco běží jako kulisa. Nepoužívám žádné připojení k TV (Nova, Prima, ...). Doteď jsem koukala na NTB a TV nemám, ráda bych si ji ale pořídila k Vánocům. Moje představa je chytrá televize a úhlopříčka okolo 140cm a cena okolo 12tis. Koukala jsem na Alze, že s těmito požadavky je přístrojů hromada. V televizích se fakt nevyznám. Můžete někdo poradit, na co se zaměřit? Nebo máte tip na nějaký kousek se kterým jste spokojeni? Moc děkuju za jakýkoliv postřeh.

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

olinl
hodnocení

1x

Za mě osobně televizi od výrobce Sony(s cedulkou vzadu Made in Japan, cena je ale vyšší), potom jsou na tom stejně LG a Samsung, snad ještě Philips, ale u něj má být špatné/nepřehledné menu/ovládání, ale to nemohu posoudit, tento výrobek neznám. Doporučuji navštívit alespoň čtyři velkoobchody s elektronikou a ptát se při výběru telky i na reklamace, případně co by doporučili podle Vašich požadavků. Na webech Alze, Mall, Datart , CZC, Mironet je žebříček nejprodávanějších televizorů i podle kritérií.

re4zon
hodnocení

1x
Levne s vybornym pomerem cena/vykon TCL 58P635. A hlavne neposlouchat rady, ze znacka x je zarukou kvality. Vybirat televizi podle vyrobce je jeste vetsi blbost, nez vybirat auto podle barvy..

hodnocení

1x

Najděte si na netu nějaké testy televizí. Nejlepší jsou z časopisu D test.

inspa*

To je teda rada jak řemen. :( Výsledky testů D-test jsou placené. Jinak zdejší pravidla:

- Z4 - odkazovat tazatele na vyhledavače ve smyslu: " tady si to najdi" a na místa, kde problém vznikl (úřady, instituce, zaměstnavatele apd) ve smyslu: " tam se zeptej, podívej". Tazatelé nejsou hloupí, aby o této možnosti nevěděli, ale z nějakého důvodu volí Poraďte.cz, respektujme to!
Zdroj: poradte.cz/...

Výsledky D testu se dají najít i neplacené a moje rada je dobrá, protože spousta lidí o tomto neví a opravdu to funguje. Před pár lety jsme si koupili zahradní nůžky, které byly podle D testu nejlepší a opravdu jsou výborné a pořád jako nové. Známá si podle testu koupila vysavač a je úplně unešená - taky už je to několik let.

hodnocení

1x
Chce to zkouknout minimálně na ovládání, kupovat radši něco "značkového". My jsme spokojeni s lg a jejich "mávacím" ovladačem.

lux
hodnocení

1x

@sankova Řešil bych do obchodu s TV mi, kde jich mají vedle sebe 10 20 30 40 a porovnal

jano123
hodnocení

0x

Nechcem robiť reklamu značkam, ja používam elektroniku

LG a Philips. Dnes sú vačšinou všetky na rovnakej kvalite.

Zúfalstvom takmer u všetkých, sú návody na použitie písané sú formou,

ako by to boli utajované skutočnosti...*alene*

Ak Vás nákup TV nesúry, počkajte, hladajte na internete, a doporučujem

až po Vianociach, keď idu ceny dole...*palec2*

hodnocení

0x

Za 15-let mám třetí TV LG a žádná závada

*

*

1. plasma, šla do kytek když sem zjistil spotřebu (470W/h)*zed*

2. nebejt DVB T2 tak jí mám dodnes (hraje u souseda přes Set top box)

3.čtyři roky tuhle LG 49UK6470, a dokud bude hrát, tak nemám důvod kupovat novou

(Vše funkční, Netflix, HBO GO, PODA, Disney+)

Až odejde tak jdu zase do značky LG

petrovic

S tou plazmou to je stejna blbost, jako se divat v aute na tachometr ktery konci 250km/h a zhrozit se, ze nemam rad rychlou jizdu. Mam plazmu, nic jineho bych nechtel. Pres android box dostala chytrost. Je na ni 560W max. Mereno pres certifikovy, kalibrovany merak (pujceno z prace) jede pri normalnim rezimu okolo 90 az 130W. 560W jsem tam nikdy nenameril ani pri pustene cele bile obrazovce s vyhulenim kontrastu, svitivosti na max. Ono, kdyz je tmava scena, prakticky jsou body zhasle

petrk
Hlavně tam je i eko mód kdy jde snížit jas výrazně, musela by i hlasitost být hodně nahlas (aspoň 40+) a jsou lidé co mají TV zapnutou 10h každý den a lidé 2-3h ne každý den . Stejně tam je tolik reklam že radši Netflix nebo voyo . A jde si upravit jas, kontrast,barvy a dost dalších věcí. Dále jsou lidé co klidně i usnou u TV a ve 3 ráno ji vypnou.

Špatné přirovnání;)

V tom autě že může jet 250km/h. je to už od výroby, takže sem si toho vědom a proto si ho koupil.

Ale u té TV v době kdy sem si jí kupoval , tak tato povinnost (jakou má spotřebu) jěště nebyla.

A hodně lidí ta spotřeba zaskočila.

Ostatně, plazma hodně lidí i mne naučila nepoužívat TV jako kulisu

petrovic

@juraja bingo! Nepouzivat TV jako kulisu. To je presne ono. Mam preci TV abych se na to dival ne. Kdyz se nedivam, je vypla. Taky se prece nesviti v mistnosti kde nikdo neni. Pravda, v dnesni dobe muze byt zbytecne zrava, ale neni to tak hrozne. Jsou daleko jine veci, kde lidi zbytecne plytvaji energiemi. A k tomu tachometru do 250. To je pripad meho auta, ale zrovna pro toto jsem ho nekupoval. Je to tezky pracant a dric. Mozna by se priblizil k 250, ale pracuje a funguje uplne pro jine ucely. Kdezto u TV ten ucel je jediny, divat se.

"Taky se prece nesviti v mistnosti kde nikdo neni."

Tak tomu nevěřte, poslední dobou slýchávám "Vždyť tam mám usporky, tak proč bych zhasínal"*alene*

inspa*
hodnocení

0x

Dlouhá léta jsem kupoval Samsungy a spokojenost cvo se týče výdrže i výkonu.

Další TV budu asi vybírat s OS Android (což tuším Samsung nedělá). Ale já už nechci uzavřený systém výrobce. Na Androidu je obrovská škála věcí, co si mohu doinstalovat a jsou aktualizovány (to u uzavřených systémů není vždy pravidlem). Včetně např. KODI, což je u proprietárních systémů nemožné dostat a já si na to velmi zvyknul na počítači a set-top-boxu

Takže z mého pohledu by byl prioritou systém na kterém TV běží - Android.

Na Heurece asi takto: televize.heureka.cz/...

A pak bych vybíral z výrobců co takové televizě dělají - vlevo v kritériích z těch co zbyli a co znám - tj. Philips, Panasonic, JVC, Xiaomi

Například mě tam na první náhled zaujal ten Panasonic TX-55LX650E (letošní model 2022, umí 4K, má vše potřebné a energetickou třídu E (zbývající ve výběru většinou G))

televize.heureka.cz/...

Ale pro jiné a i třeba pro vás mohou být podstatné úplně jiné parametry, máte třeba jiná očekávání, co by to mělo umět. :) Těžko radit. Snad se vám ale sejde několik různých pohledů a navede vás to správným směrem. :)

mil®
hodnocení

0x

Mám Samsung. Žádná sláva, teda jako asi ostatní, ale mají dobrý servis a pro mě intuitivní ovládání, což jsem chtěl.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]