Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Televizor x počítač, rozdíl ve spotřebě elektřiny

Od: bimbam® odpovědí: 8 změna:

Dobrý den! Zajímalo by mě, jestli se dá jen tak obecně zhodnotit, jestli a jak velký rozdíl je v energetické náročnosti tří způsobů sledování nějakého pořadu. 1. v televizi se set-top-boxem, 2. na počítači on-line, 3. na počítači z televizního archivu.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kare
hodnocení

6x
U televize záleží dost na nastavení obrazu/jas.
(U plazmy skáče spotřeba podle světlosti scén, u LED zůstává podobná)
80cm LED cca 15-30w(*60W)
80cm CCFL 40-80W
80cm CRT 100-120W
120cm LED 30-60W
120cm Plazma 150W-250w(*450w)
(*Je nutné brát v potaz i datum výroby, první modely měly nižší účinnost)
Samotný set-top box cca 3-10w (dle modelu).
U počítače/notebooku hraje roli i zatížení procesoru.
Notebook 39cm LED i5 15-35W
Notebook 39cm CCFL Coreduo 35W-60w
(Ještě záleží zda se nabíjí)
U stolního počítače musíte ještě počítat se spotřebou monitoru(úhlopříčka?typ podsvícení?) a větší spotřebou u procesoru. Není tedy problém se dostat nad 100W.
Nejjednodušší je koupit si wattmetr do zásuvky o ověřit si to. *frajer*

hodnocení

5x

Těžko...

Objektivně to lze posoudit s měřičem spotřeby.

Ale nějaké závratné rozdíly bych nečekal, bude to víceméně podobné.

hodnocení

2x

Len meranie rozhodne. Je rozdiel medzi kancelarskym NTB s 15 uhloprieckou a hernym PC s 32 monitorom.

Tiez je rozdiel medzi starou CRT TV a novou LCD.

hodnocení

2x

Já bych závratné rozdíly čekla jen u plazmové televize.

Pozor, hodně lidí plazmou nazývá i LED a OLED LCD panely. Ty nežerou tolik co pravá plazma.

pckop1

S plazmou se zase ušetří na topení.

04.10.22 13:53

2v1 *smich*

hodnocení

2x

Budeme-li uvažovat pro zobrazení o LCD panelu, tak monitor počítače a televizor stejných rozměrů mají stovnatelnou spotřebu. Set top box 10 W, stolní počítač 100 - 200 W. 3. - spotřebu routeru je možné zanedbat.

hodnocení

Děkuji všem za rady. Šlo mi o to, jestli náhodou není ten rozdíl už obecně velký. Plazmu nemám. Měřič s počitadlem jsem před dlouhou dobou půjčila. Sice to bylo v rodině, ale dostat ho zpět bude možná problém.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]