Nejste přihlášen/a.
Nikde neudávají a tudíž nemohu najít příkon obyč autorádia ve Watech popřípadě odběr proudu v ampérech.
Kdo má povědomost o tomto problému? alespoň přibližně. Nejde mi samozřejmě o výkon zesilovače pro reproduktory.
Díky za odpověď
Radio ztišené bere několk Wattů, ale např. radio s výkonem 4 x 20 W příkon při max. hlasitosti přibližně až 100 W - 8 A. Záleží na vybuzení, druh hudby, mluvené slovo...
díky, Jura2, toto mě stačí pro představu. Nechci vyhrávat na lesy, ale s hlasitostí nižší než 1/2, zatím dobře slyším . Takže mohu předpokládat, že spotřeba se pohybuje někde kolem (zlatá střední cesta) 40W
Ostatní rady, jako změř si to, jsou k věci, ale mimo mísu. Nechce se mi totiž z auta montovat autorádio, abych se dostal ke kabelům. Autorádio lze přece použít nejen do auta, ale všude tam, kde je zdroj napětí 12V. Výrobce podle mne, by tento údaj měl uvádět, jako u ostatních výrobků. Proto, abych (jako v mém případě), se člověk mohl rozhodnout, zda koupit toto nebo ono, ale takové, které mě nevycucne baterii během chvilky a i (můj solární panel s 7A/h) stačil baterii nabít v době nečinnosti rádia. Nechtěl bych, aby se dobíjela baterie poodstatně déle než zapnuté autorádio a jiné občasné nízko odběrové spotřebiče. To pro vysvětlení.
Nezlobte se ,ale bez údaje o jaké rádio se přesně jedná , jen těžko někdo dokáže odpovědět tak aby to byla pravda.
Popis "obyč autorádia" vážně nestačí.
Na ty watty uvedené na krabici moc nedej. To je totéž, jako když máš u repráčků k počítači 2x200W P.M.P.O. Prostě totální nesmysl. Ale zpět k dotazu. Rádio ve F Mondeo (4 repro) má pojistku 3A. Z toho jednoduchým výpočtem zjistím, že víc jak 36W si tedy rádio vzít nemůže.
Přiznávám, zaspal jsem dobu. Ale presto promone s vámi hlasite nesouhlasím. Dnesní značkové standardní autoradia nají výkon 4 x 50 W (sinus - ne špičkově). To je 200 W výkon při 60 - 70% účinnosti je přikon teoreticky při stálém maximálním vybuzení přibližně 300 W. To k radiu natáhnout kabel s pořádným průřezem, pokud chcete aby vám pumpovali dveře a vibrovala střecha. Vámi uváděná pojistka je zřejmě k pomocnému napájení autoradia k udržení paměti ... a ne k napájení koncového zesilovače.
Myslím, že pán který používá solární panel nekupuje autoradio u Vietnamců se skutečným výkonem 2 x 3,5 W
Juro,200W výkon znamená při 12 V 18 A proudu.Nedovedu si představit,jak bys je dopravil do reproduktorů,když pro nezkreslenou reprodukci je třeba pro přenos1 A proudu průřez vodiče asi 1 mm2.Znamená to kabel 18 - 20 mm2?!
Ale podívej se na zesilovač,kolik má udávaný výkon.pak si prohlédni typ reproduktorů.Jejich údaj je jen instruktážní,jen udává,kolik výkonu vydrží do zničení.
Ze zkušeností bývá výkon zesilovače do auta obvykle 2 x 15 W.
JABRAKA
Souhlasím, že to je jen za idealních podmínek. Jen jsem přehnaně reagoval na určení příkonu podle slabé pojistky. U zesilovačů napájených z aku je sinusový výkon rovný se špičkovým. takže max. výkon - jen vlastně špičky signálu. Takže použitelný výkon je hluboko pod jmenovitým. Udávaných 50W na kanál mě taky překvapilo - to by musel být rozkmit 14V do 4 Ohmů (pokud výrobce takých autoradií nedoporučuje repro 2 Ohmy) . Do 4 Ohm repráků 3,5 A, to se přece dá zvádnout a nezkreslenou reprodukci při velkých výkonech, když mladíci si dávají ještě pod zadek repro vibrátor? Dobré autorepro - stálý příkon 30 - 60 W.
Asi najjednoduchejsi sposob ako zistit odber autoradia s baterie je,ze si vyberiete poistku s autoradia a viete aky je maximalny odber.Cize az ma poistka hodnotu 5 amperov,tak pri maximalnom vykone vezme radio kusok menej ako 5 amper.a vykon vo watoch sa uz da vypocitat podla ohmovho zakona.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.