Nejste přihlášen/a.
dobrý den, zajímám se o elektroniku a soused mi přinesl k posouzení situaci, kdy mu přestalo fungovat nabíjení el. zubního kartáčku. Podle mne je to systém induktivního nabo indukčního nabíjení a kartáček jako takový je vůbec nepřístupny bez poškození plastového tělesa a ta nabíječka ( foto v přilolze ) také nemá nic než ten výstupek. Mohl by mi někdo znalý poradit, jak si zhotovit nějaký jednoduchý přípravek, kterým bych mohl otestovat tu nabíječku. Když bude ona vadná dá se sehnat náhradní, když zhodnotíme, že je vada v tělese kartáčku, koupí si jiný.
Naviňte na ten výstupek aspoň 10 závitů izolovaného drátu a voltmetrem změřte, jestli se do něj něco indukuje.
Děkuji za rady – využil jsem podnětu od ORION a PETER; cívečku jsem zatížil žárovičkou z vietnamského řetězu na vánoční stromeček ( asi 4 Voltová ) a žárovička se rozsvítila. Pohýbal jsem přivodem a poklepal s celou nabíječkou a stále nepřerušeně svítila tak tu nabíječku považujeme za schopnou a soused se sám a podle mě správně rozhodl, že si koupí nový. Děkuji VŠEM za jejich příspěvky
Z bezpecnostnych dovodov je to komplet uzatvorene, opravu by som neriesil a kupil novu nabijacku.
Ci je vadna nabijacka alebo kefka sa da zistit, ako pisu ostatni, cievkou. Najlepsi test je cez osciloskop, o nieco horsi multimetrom, prosta cesta je viac zavitov a dve antiparaelen ledky s predradnym odporom.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.