Nejste přihlášen/a.
Mám kvalitní anténu se zesilovačem 24 decibel a rozbočením na 4 televize.Všechny programy hrají dobře,pouze ČT 1,2,24 a.SPORT ČT se trhá. a je nekvalitní.Je možné vložit těsně před vstup do televize další zesilující prvek a jaký?
1x
Tohle znám. V Krkonoších chytám Prahu, bez zesilovače to mám rozbočený na šest televizí a jde to jak má.
Najednou signál ČT na nule a nic. po chvilce naskočí a jde. Pak opět vypadne.
Může za to jednokanálová síť ČT. Vše vysílá na 26. kanálu a jelikož mám ve stejným směru za Prahou ještě Votice, tak se objeví stejný signál na stejným kanále, jen o malinko později a tuner v televizi z toho má těžkou hlavu. Známý anténář to měřil, ladil, zkoušel. Nakonec je anténa nasměrovaná kamsi mezi Prahu a Liberec. Jde to podstatně lépe, ale stejně někdy se stane, že to blbne.
0x
Ne. Jaký multiplex to dělá? Jaká je kvalita ostatních signálů? Některé televize to umí zobrazit, neni to jenom o síle. Přidánim zesilovače na konac se jen zesílí všechen bordel nachytnej na kabelu, důležitej je odstup signálu od šumu a kvalita = srozumitelnost signálu, pohledejte informace o CBER, VBER MER. Tedy zesilovač vždycky k anteně. Zkusil bych snižit napájecí napětí, i "kvalitní" anteny mají dnes šitkové zesilovače.
0x
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.