Nejste přihlášen/a.
Mám Prutokový ohrívač Elíz EL51 . Jak by se tam dal snížit zapínací tlak? Je tam plastová armatura , pružinku vidno ale není tam žádný šroubek na ladení tlaku.
Sú tam dve spirály , jedna 1,5kW a druhá 3,5kW. Který vypínač je na kterou? Na jeden vypínač jde hnedý drát a na druhý černý. Ten černý vypadá hrubší. Chci odpojit 3,5kW , stačí my 1,5kW. Jen který drát?
To zistite po odpojeni ohrievaca od napajania ohmmetrom, staci pustit vodu a sledovat, ako sa meni odpor pri odpajani vodicov. Do spinacieho tlaku by som zasahoval, moze vam to zhoriet pri malom prietoku.
1.5 kW vam staci? Neverim.
Stačilo by mi 1,5kW. Teraz ide voda studená bez ohrievača a na ruky stačí. V zime má ale 9°C . Tak 1,5 kW by stačilo na ohriatie teplej vody na terajšiu hodnotu nad 15°C.
Asi nechám obidve špirály . Dám tam istič 16A aby to nevyrážalo poistky keby sa náhodou zapli obe špirály naraz.
Jak to len funguje ten spínač tlaku? Nechcem to rozoberať lebo to nezložím.
Už to mám spojazdnené tak ako som to kúpil a zapína to aj pri tlaku 1,8 baru, oni psali že min . 2 bary.
1,5kW hreje slabo teplú vodu ale oproti studenej to bude možno o 8°C , zatiaľ stačí.
3,5kW hreje do horúca . Dobrá mašinka , lepšie ako zásobník.
Preto sa zaujímam o chránič. Stačil by na to chránič do zásuvky 16A/230V?
Aj na varič dvojplatničku chcem taký.
Pokud nastavíš příkon 1,5 kW, nebo 3,5 kW, pak stačí jak jistič, tak chránič 16A. Pokud ale nastavíš plný výkon 5 kW, pak je nutné minimálně, pro oba 25A. Pokud zapneš na 16 A tak vypne jistič.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.