Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Společná anténa

Od: olgab odpovědí: 16 změna:
Dobrý den, už asi tři týdny nám blbnou kanály v tv. Dopoledne je vše třeba v pořádku a během odpoledne postupně vypadávají kanály s hláškou, že není signál. Večer už nejdou vubec. Některé ale jdou celý den. Jsme společenství vlastníků, když jsem se s tímto problémem obrátila na předsedu, řekl mi, ať si seženu opraváře. Nemělo by tohle zajistit předsednictvo? Spojit se s někým, od koho přijímáme signál? Většina sousedů má kabelovku, od jednoho souseda, co má společnou anténu, jsem zjistila, že tomu to jde, ale je to byt na druhé straně paneláku. Děkuji za radu, Bičíková

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

tuk
hodnocení

3x
Olgo, jednoduše jdi v paneláku na byt co je přesně nad tebou a přesně pod tebou (anebo nejbližší být nad a pod tebou, který má televizi), a porovnejte stejný kanál.
To je asi Nejsnažší možná věc, kterou můžeš jit hned udělat.
Až pokud i u nich v televizi to nepůjde, pak je to věc SVJ.
Ve skutečnosti směrem od antény dolů ten signál v rozvodu slábne.
Ale pokud by to někomu pod tebou i nad tebou šlo, pak pravděpodobně tvoje TV má méně citlivý tuner. také se někdo mohl na tvé větvi hrabat v zásuvce a uvedené problémy může způsobit i paralelní větev neodborně připojená - třeba někdo nad tebou neměl rozbočovač, a napojil to na prasáka…
V tom případě by ale měli problémy všichni dolů pod tebou.
Pokud ovšem ty bydlíš v přízemí, tak máš smůlu, a může to způsobovat klidně soused bydlící přímo nad tebou, když zapne TV, anebo součet spousty dalších negativních vlivů.
Můžeš zkusit koupit zesilovač,…
olgab
hodnocení

Děkuji Vám za rady, nemám žádné zkušenosti a nechtěla bych, aby se mnou družstvo vymetlo..dnes obejdu sousedy děkuji

Jen maličké upřesnění. Nahoře, někde nad nejvyšším bytem je zesilovač a v bytových odbočkách jsou útlumové články. Nahoře s největším útlumem. Tím se zajistí, že všichni, i nejnižší patro mají dostatečně silný signál. Možná časem stoupnul útlum kabelu, ale nejspíš se v rozvodu někdo hrabal a obešel útlumový článek.

olgab
hodnocení

Jsme 12 patrový panelák, já jsem v 6 patře. Kdyby se ale někde někdo vrtal, tak by mi to dopoledne taky nešlo? Protože dopoledne vše ok, a postupně odpoledne to začíná vypadávat. Už jsem domluvená se servisem společných antén, který to prijede zjistit. Mně šlo vlastně jen o to, kdo by to měl správně řešit. Tak uvidíme, pokud nebude chyba u mě, budu se snažit, aby to vyřešilo SV. Děkuji všem za reakce

Časová závislost může být způsobená rušením, pokud máte slabý signál.

Už jsem domluvená se servisem společných antén, který to prijede zjistit.
Velice správný postup, přijedou, proměří, najdou závadu a opraví. Však to někdo zaplatí.

hodnocení

0x

...ať si seženu opraváře.***a volala jste opraváře?

Závada je u Vás, ve vedení, nebo v anténě?

Jste jediná, komu to nejde? Když má většina kabelovku od souseda, co ta menšina?

...že tomu to jde...takže je porucha asi u Vás?

Jedna moje nájemnice mi volala, že jí nejde televize, asi signál. Nakonec měla rozbitou televizi.

petrm

Na váš příspěvek nejde nereagovat. Jak laik pozná, zda je závada v bytě, ve vedení nebo v anténě? Kde jste vyčetl výraz "kabelovku od souseda"? Pokud někdo bydlí v jiné části domu a STA mu funguje, tak se z toho dá usoudit pouze to, že funguje anténa, o rozvodech to nevypovídá nic.

Ale klidně reagujete...

Kde jste vyčetl výraz "kabelovku od souseda
Většina sousedů má kabelovku, od jednoho souseda
Toto napsala tazatelka..

Jak laik pozná, zda je závada v bytě, ve vedení nebo v anténě?
že si pozve někoho, kdo tomu rozumí. I Vy to určitě poznáte. Proto jsem nejdříve sdělil, ať volá opráváře a sdělil jsem jí, jak to dopadlo u moji nájemnice..

. A co ta menšina, jak jim to funguje.?

A co jí poradíte Vy?

petrm

Já bych poradil přesně to, co napsal @tuk.

Autorka ve svém dotazu psala " kabelovku, od jednoho souseda, co má společnou..." , což je něco úplně jiného.

Pokud si pozvete opraváře, tak pouze zjistí, že buď máte špatný kabel od vaší zásuvky k TV, nebo, že nemáte signál v zásuvce. Např. v našem domě nemá šanci nic jiného zjistit, protože k rozvodům STA ani k anténě se nedostane. V bytech nade mnou v jednom zemřela před rokem majitelka, klíče má pouze syn, který bydlí 100 km daleko. V dalším se majitel vyskytuje zřídka, v některých mají kabelovku. Zažil jsem podobný problém, ale náhodnou jsem byl zrovna doma, když jsem slyšel zvuky nade mnou v bytě v místě rozvodu STA a zmizely programy v TV. Hned jsem tam běžel, soused mi řekl, že si myslel, že vedení je z antény přímo k němu do bytu, a vůbec ho nenapadlo, že je průchozí do dalších bytů.

Já bych poradil přesně to, co napsal @ tuk.
Tak si asi zasloží od Vás i bod, popřípadě slovní ohodnocení..

anonym100
hodnocení

0x

Zkuste si přečíst tento krátký dokument.
ukrajinska11.cz/...
Ve Vašem případě bych to tipnul na problém uvedený v části :
Aktuální stav dle hodnocení servisního technika, který zajišťoval i opravu příjmu v bytě
odstavec 4
..Tam, kde se používají..
A časová závislost závad by mohla být daná vyšším odpoledním sledováním (zatížením přípojky)

olgab
hodnocení

Děkuji Vám

anonyme - chcete naznačit, že zapnutí přijímače se jakkoli projeví v rozvodu?

anonym100

Na kvalitu signálu má vliv mj. nekvalitní prodlužka, nekvalitní zásuvka a rozbočovače se špatnou impendanční charakteriastikou (na kterém se podílí i nepřizpůsobené koncové zatížení). Ve výsledku nekvalitní, slabý signál.
Že se to děje hlavně odpoledne mě vede k úvaze o zapojování koncových zařízení po (?) pracovní době, škole atd.

monk

Měla by jste si nejdřív zjistit zda-li máte dobrý tuner v televizi.Tohle jsou příznaky rozpadu

PLL smyčky(Fázový závěs) nebo špatného vzorkování tuneru.(Nestabilita.)Jinak budete platit jak "Mourovatá".

Antenář pravděpodobně nic nezjistí a řekne že je vše OK.Musíte začít u sebe.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]