Nejste přihlášen/a.
Jen maličké upřesnění. Nahoře, někde nad nejvyšším bytem je zesilovač a v bytových odbočkách jsou útlumové články. Nahoře s největším útlumem. Tím se zajistí, že všichni, i nejnižší patro mají dostatečně silný signál. Možná časem stoupnul útlum kabelu, ale nejspíš se v rozvodu někdo hrabal a obešel útlumový článek.
...ať si seženu opraváře.***a volala jste opraváře?
Závada je u Vás, ve vedení, nebo v anténě?
Jste jediná, komu to nejde? Když má většina kabelovku od souseda, co ta menšina?
...že tomu to jde...takže je porucha asi u Vás?
Jedna moje nájemnice mi volala, že jí nejde televize, asi signál. Nakonec měla rozbitou televizi.
Na váš příspěvek nejde nereagovat. Jak laik pozná, zda je závada v bytě, ve vedení nebo v anténě? Kde jste vyčetl výraz "kabelovku od souseda"? Pokud někdo bydlí v jiné části domu a STA mu funguje, tak se z toho dá usoudit pouze to, že funguje anténa, o rozvodech to nevypovídá nic.
Ale klidně reagujete...
Kde jste vyčetl výraz "kabelovku od souseda
Většina sousedů má kabelovku, od jednoho souseda
Toto napsala tazatelka..
Jak laik pozná, zda je závada v bytě, ve vedení nebo v anténě?
že si pozve někoho, kdo tomu rozumí. I Vy to určitě poznáte. Proto jsem nejdříve sdělil, ať volá opráváře a sdělil jsem jí, jak to dopadlo u moji nájemnice..
. A co ta menšina, jak jim to funguje.?
A co jí poradíte Vy?
Já bych poradil přesně to, co napsal @tuk.
Autorka ve svém dotazu psala " kabelovku, od jednoho souseda, co má společnou..." , což je něco úplně jiného.
Pokud si pozvete opraváře, tak pouze zjistí, že buď máte špatný kabel od vaší zásuvky k TV, nebo, že nemáte signál v zásuvce. Např. v našem domě nemá šanci nic jiného zjistit, protože k rozvodům STA ani k anténě se nedostane. V bytech nade mnou v jednom zemřela před rokem majitelka, klíče má pouze syn, který bydlí 100 km daleko. V dalším se majitel vyskytuje zřídka, v některých mají kabelovku. Zažil jsem podobný problém, ale náhodnou jsem byl zrovna doma, když jsem slyšel zvuky nade mnou v bytě v místě rozvodu STA a zmizely programy v TV. Hned jsem tam běžel, soused mi řekl, že si myslel, že vedení je z antény přímo k němu do bytu, a vůbec ho nenapadlo, že je průchozí do dalších bytů.
Já bych poradil přesně to, co napsal @ tuk.
Tak si asi zasloží od Vás i bod, popřípadě slovní ohodnocení..
Zkuste si přečíst tento krátký dokument.
ukrajinska11.cz/...
Ve Vašem případě bych to tipnul na problém uvedený v části :
Aktuální stav dle hodnocení servisního technika, který zajišťoval i opravu příjmu v bytě
odstavec 4 ..Tam, kde se používají..
A časová závislost závad by mohla být daná vyšším odpoledním sledováním (zatížením přípojky)
Na kvalitu signálu má vliv mj. nekvalitní prodlužka, nekvalitní zásuvka a rozbočovače se špatnou impendanční charakteriastikou (na kterém se podílí i nepřizpůsobené koncové zatížení). Ve výsledku nekvalitní, slabý signál.
Že se to děje hlavně odpoledne mě vede k úvaze o zapojování koncových zařízení po (?) pracovní době, škole atd.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.