Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, takový dotaz, můj syn chodí do 7mé třídy a dostali z fyziky takový dobrovolný úkol na přilepšenou. Trápí se s tím a nevím jak mu s tím poradit, tak mě napadlo napsat sem. Potřebují vymyslet nějaké zapojení u kterého mají zapojené žárovky, které se musí spouštět v závislosti na velikosti baterky (asi napětí), mohou použít odpor nebo různé druhy diod.
Jestli jsem ho pochopila dobře, tak při jedné baterce má svítit jen jedna žárovka, při dvou dvě a tak dále, přestože jsou hned na začátku zapojené všechny a jediné co se mění je to napětí.
Tohle dát klukovi v 7 třídě? Na to je potřeba se už trochu orientovat v elektrotechnice a znát fungování součástek. Pokud kluka elektrotechnika baví, tak by to měl vymyslet sám, jinak by se na to měl vyprdnout a nelámat si hlavu nesmyslem. Abychom vám poradili s řešením, museli bychom to zadání znát přesně.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.