Zdravím, nedávno přestala fungovat trouba pár měsíců po záruce. Tak jsem se na to podíval, a byla tam shořelá axiální RF cívka. Tak jsem ji vyměnil a po připojení a zapnutí shořela znovu. Tak jsem hledal problém a našel jsem že tento výkonový rezistor má nulový odpor, tedy probíjí. Myslíte že by to mohlo být tím? Hledal jsem podle barev jeho hodnotu a myslím, že by mohl mít 20 ohm. Ale nijak poškozený nevypadá tak nevím. Myslím že bude problém někde na tom spínaném zdroji ale nevím přesně kde. Děkuji za každou radu.
Vyčetl bych prvně označení toho švába vpravo dole (měnič?) z první fotky a v datasheetu našel jeho účel a doporučené zapojení. Taky by se koukl po netu, jestli se ta deska nedá rozumně koupit.
Ano, je dost drahá. Proto se snažím přijít na to co tomu je. A ten šváb je LNK625PG. AC-DC měnič. Proměřoval jsem na desce diody a ty jsou v pořádku. Tak zkusím jestli to není tím zmíněným rezistorem R248.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.