Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Xiaomi redmi note 11 - je dobrý?

Od: daciak® odpovědí: 12 změna:

dobrý den

mohl bych vás zkušené a odborníky prosit o radu s pomocí vybrat telefon manželce? nebude to pracovní email, ale semtam nějaký email, internet, a fotografování...nechci top fotoaparát ale aby uměl kvalitní a pěkný fotky i za šera.

cenově kolem 5tis Kč. Na 5G nelpím, stejně než ČR bude kompletně pokrytá, to bude další telefon:) NFC je fajn pokud bude. víc mě nenapadají extra požadavky. Napadl mě redmi note 11. Co vy na to? a když se kouknu na verzi 4/128GB tak je dokonce pod 5tis. Nebo by jste šli do 5G? Je nějak znatelný rozdíl mezi op.paměti 4 a 6GB?

Na značce až tak nezáleží, doteraz máme v rodině všichni xiaomi, proto muj tip tento. Nebo by jste brali jiný?

děkuji Vám za rady a poznatky

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

PS. verze PRO je vždy lepší? np redmi 10 a redmi 10PRO, redmi 11 a redmi 11PRO? je to cca o 1tis více ale jestli se to oplatí ta verze PRO?

a mohu poslední dotaz, někde jsem se dočetl že Note10 ma lepší fotoaprát než Note11. Máte někdo zkušenosti? Já asi nikdy nebudu fotit (manželka) na tou největší kvalitu, ale takové ty obyčejné nastavení...co je lepší dle vás?

děkuji

hodnocení

0x
Redmi Note 11 mám. Mám s ním jediný problém, ale zato zvela zásadní, neustále zabíjí aplikace na pozadí, přestože má dost volné paměti. Takový Whatsapp je pak prakticky nepoužitelný. Přestože aplikaci zamknu v paměti, zakážu ji spořiči baterie i jí povolím autostart. Těžko říct, jestli to dělá android 11, nebo MIUI13, podle netu je to spíš agresivní správou paměti androidu 11, ale je to k vzteku, když telefon s 4+2 GB RAM funguje hůř, než 5 let starý telefon se 2GB RAM a androidem 6, který ale zcela respektoval zamčení důležité aplikace v RAM. Napsal jsem si v Taskeru pravidlo, aby vždy, když zjistí, že je Whatsapp killnutý, pípnul a znovu ho spustil. Děje se to tak 20x denně, i teď, když toto píšu, se to stalo. Je možné, že až mi kvůli tomu zase nepřijde nějaká důležitá zpráva, tak už tím ve vzteku hodím o zeď.
doplněno 21.09.22 07:55: Vlastně má pro mě ještě další nepříjemné omezení,údajně kvůli legislativě má znemožněno systémové nahrávání hovorů. Pro mě je to děs, jsem sklerotik, a ze záznamu jsem si pustil a zapsal např. jména a data schůzek. Aplikace třetích stran fungují omezeně, ale systém je stejně po čase killne, takže vlastně nefungují.
Spíše než autostart (to povolí, že se aplikace sama spustí po zapnutí telefonu) je potřeba povolit spuštění (běh) na pozadí.
U MIUI s tím byly vždycky různé problémy, co jsem tak sledoval, ale musím zaklepat, že na mém (již starším) Mi 9 lite s MIUI 12.5 a Androidem 11 s upozorňováním absolutně nemám problém.
Xiaomi redmi note 11 - je dobrý?
Tohle nastavení je kde? Jestli nastavení/aplikace/WhatsApp, tak tam už to bohužel vypadá jinak. Dost lidí, kterým se starší telefon aktualizoval z MIUI 12 na 13 pláče a řeší, jak to vrátit zpět.
Tam jak píšete, ale jak říkám, mám MIUI 12.5.
MIUI13 vypadá takto. Chaos a spousta věcí už nejde nastavit. Pomsta čínských soudruhů..
2x stejný obrázek. Opravit nejde.
Xiaomi redmi note 11 - je dobrý? #2
Xiaomi redmi note 11 - je dobrý? #3
Pokračování
Xiaomi redmi note 11 - je dobrý? #4
No a co je pod "ostatní oprávnění"? Tam by to mělo být ;)
Tam je jen toto, vše už jsem prolezl mockrát:
Miui nastavení docela funguje textové vyhledávání. Když vložím "pozadí" tak menu vývojář lze vybrat "počet procesů na pozadí" z tuším 1 až 4 a "standardní", ale ani volba 4, ani volba standardní nepomáhá.
Xiaomi redmi note 11 - je dobrý? #5
Tak to fakt jaksi v nové verzi dodrbali...

hodnocení

takže jsem pochopil že redmi 11 ano, ale bez aktualizace :)?

Ne, bohužel Note 11 se dělá pouze s MIUI13..
Ta aktualizace se týká předchozích modelů.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]