Nejste přihlášen/a.
Zdravím Vás radcovia,
možno by ste mi vedeli pomôcť - snáď to niekto z Vás doma má - mám doma čítačku kníh Dibuk Saga, ktorú som kedysi dostala do daru. Doteraz som nepoužila - som "stará škola", čítavam štandardné knihy, ale zopár vecí by som si rada na nej momentálne prečítala, ktoré sa v klasickej väzbe nedajú zohnať.
Avšak - neviem si ju pripojiť s NTB - NTB káblom s čítačkou prepojím, ale, nič sa nedeje - vôbec nič, nevyskočí možnosť otvorenia obsahu zariadenia, ani mi ho v zozname pripojených zariadení neukáže, čítačka sa ani nenabíja, proste "reakce veškerá žádná". Mala by som workaround, čítačka sa dá pripojiť na wifinu a prostredníctvom netu si tam niečo stiahnuť, avšak mi to nerieši problém s tým spojený - neviem v nej mazať knihy. Sú tam niektoré predinštalované, takže som zistila, že priamo v čítačke žiadna takáto možnosť nie je (aspoň som ju nenašla), no a keď ju nepripojím k NTB, neviem si predstaviť, ako ich odtiaľ v prípade potreby dostanem. Btw, pamäťovka v zariadení nie je, zatiaľ ide len na internú pamäť. Návod síce nemám, našla som ho však na nete, kde ale ani k mazaniu kníh, ani k pripojeniu k PC nič poriadne nie je.
Vedel by mi niekto z Vás poradiť, má to niekto doma, ako odtiaľ mazať knihy a prečo sa mi to nijak raz nedá pripojiť k NTB?
Ďakujem
Podle tohoto návodu má tato čtečka problém z připojením k PC, pán doporučuje dávat knihy na Flash kartu (32GB)
Mikro karty jsou dneska levná záležitost cca 100kč
Tady máte návod ve Slovenštině
Jinak, na youtube je několik videí o této čtečce
Ďakujem za radu, vyskúšam, mám pár starých pamäťoviek, čiže vyskúšam čo sa tam vojde - to by mi vyriešilo časť problémov. Video som pozrela, je super, avšak verzia systému, ktorú v nich prezentujú, nesúhlasí s tou mojou - ja mám ešte tú starú, ako prezentujúci vo videu popisuje, nedobrú verziu Bohužiaľ aktualizácia mi taktiež nefunguje - keď dám vyhľadať novú verziu, nič nenájde a len mi napíše, že nové aktualizácie nie sú k dispozícii. Ale nevadí, snáď sa mi to podarí rozchodiť do nejakého aspoň priemerne uspokojivého používania
Ďakujem za radu aj za videá.
Zdravím vás,
čakala som, že to zrejme nikto z tu prítomných nebude mať, predsa len to nie je veľmi rozšírená značka, nevedeli by ste mi však poradiť, prečo sa nevie čítačka pripojiť k NTB, resp. NTB na ňu nijak nereaguje? Ako sa do nej dostať, predsa len skôr či neskôr budem musieť nejakú tú knihu vymazať, nehovoriac o lepšom menežovaní kníh, keď si ich budem môcť presúvať napriamo. Novú nechcem kupovať, keďže preferujem "klasické" knihy, toto by som používala len sem-tam na knihy, ktoré sa inak zohnať nedajú.
Ďakujem za každú radu
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.