Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

PC: chyba

Od: vlastimillata odpovědí: 6 změna:
Nevíte, co mohu zkusit udělat při této hlášce?
PC mám cca 6 měsíců že druhé ruky a slouží mi pro úpravu fotek.
Včera jsem na něm pracoval a dnes toto. V BIOSu je jako hlavní boot disk nastavený správný disk, na němž je Windows 10. Nedaří se mi však PC nahodit.
PS: čas od času mi hodil počítat nějaký windows error a ihned se samovolně restartoval.

PC: chyba

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iks
hodnocení

2x

Pravdepodobne odesel disk, na kterem je oddil s OS. Otestovat disk a pote koupit novy. Doufam ze jste zalohoval data :P

vlastimillata
hodnocení

Disk si myslím, že bude v pořádku. Není nikterak starý a krom OS jsou na něm "jen" fotky. Nezálohoval jsem ale nic. :( Mám ho cca 6 měsíců, tak jsem se k zalohám ani nějak nedostal ještě.
Zkusím ho vyzkoušet v nějakém jiném PC ještě.

Disk nemusí být starý. S HDD (ne s SSD) stačí za běhu pohnout a disk je poničený.

U paměťových nosičů nikdy není jisté, kdy se pokazí. Auto, i nové, se také náhle může zastavit.

Proto se zálohují systémy s daty na externí nosiče. Pokud máte zálohu, po koupi disku se dá obnovit během uvaření a vypití kávy.*pivo*

Tedy hloupější argument absence zálohy než ten, že jsem to za 6 měsíců nestihl, jsem ještě neslyšel.

hodnocení

0x

Vy máte připojené dva (či více) disky/ů? Píšete: V BIOSu je jako hlavní boot disk nastavený správný disk. Totiž hlášení obsahuje Zkuste odpojit nějakou jednotku ... = Try disconneting any drives ....

Pokud je ještě další disk s nějakými bývalými Windows (7, XP ...), tak zavaděč systému po zapnutí neví, co provést.

Jen upřesním. Má odpojit všechny disky které neobsahují operační systém. Respektive nechat připojený jen ten s aktuálním OS. Ale je možné, že právě tento se porouchal.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]