Dobrý den, zvažuji koupit si chytré hodinky pro použití nejspíš jen ke sportu. Chodívám 2x týdně běhat, může mi to k tomu pomoci? Nemusel bych nosit telefon a jen třeba sledovat tep? Jde mi o to, zda by mi k něčemu byly, dají se sehnat už za pár set korun. Děkuji
Levné hodinky = levné senzory = malá přesnost. Lepší koupit dražší a najít si v tom motivaci, že když už je mám, měl bych něco dělat. 2x v týdnu je fajn, ale pro zlepšení to nestačí, je to udržovačka. 3x v týdnu už k něčemu je...
Za mě Garmin a virtuální trenér, který vám navrhne trénink pro váš cíl (který si nastavíte). To mi dává největší smysl.
tril
Děkuji za zkušenost. Já do nich nechtěl moc investovat, spíše bych koupil za pár stovek. Jde mi o to, jestli je k něčemu měřit si tep a další věci co hodinky umí.
Samozřejmě to k něčemu je, pokud si dokážeš nastudovat, jak správně běhat jsou hodinky skvělý průvodce. Pokud si to nechceš nastudovat je jednodušší ten virtuální trenér, který tě v rámci možností pohlídá, abys běhal v dobrém tempu a různé běhy. Není k ničemu běhat 2x týdně k lesu a zpátky stejným způsobem.
Nebo si najdi tréninkový plán a pak stačí i jednoduché hodinky.
tril
Dobře, díky za zkušenosti. Zajímá mě ještě taková věc, jestli je potřeba s hodinkama nosit telefon? Nebo spíš co umí hodinky měřit bez telefonu? Tep a trasu dokáží zaznamenat? Nepotřebuji za běhu telefonovat, posílat zprávy atd, nechci tahat prostě sebou ten telefon. Díky
Nějaké levné, které nemají ani gps už ho asi potřebovat budou kvůli gps. Záznam hodnot mají snad všechny.
patronkrus
Tep a kroky ti budou měřit i bez mobilu. Pokud chceš gps, tak k tomu mobil budeš potřebovat, protože přes něj se ta poloha určuje. Nebo si musíš připlatit a koupit chytré hodinky co mají vlastní gps. Záleží kolik maximálně za ně chceš dát.
Ony ty levné sice změří tep ale potřebují mobil aby naměřené hodnoty ukládal. Samy na to nemají paměť. Takze dají jen okamžitý stav a to mu při běhání moc platné nebude. Navic dražší hodinky umí rozlišit i různé druhy sportovních aktivit. Takže na levných bude mít počet kroků které ušel nebo uběhl ale to že mezi tím urazil 20km na kole se mu ve výpisu aktivity vůbec neukáže. Navic ani ten krokoměr na levných hodinkách není žádný zázrak. Zkoušel jsem 5 různých výrobků. 2 ukazovaly dobře a třem zbývajícím stačilo jen mávat rukou aby počítaly kroky i když člověk seděl u piva.
tril
Do hodinek jsem nechtěl dávat mnoho, pouze pár stovek, protože jsem velmi rekreační běžec, tak 1x týdně chodívám. Proto se pořád rozmýšlím aby mi ty hodinky dávaly smysl a použití. Je vůbec nutné si měřit tep? Doposud jsem si ho neměřil a vždy trať uběhl. Mám asi 3 tratě, u všech mám zjištěnou délku. Vysvětlíte mi to k čemu jsou ty funkce pak užitečné? Díky
Běháte jednou týdně, do hodinek nechcete mnoho investovat... ne, pro vás nemají smysl. Zbytečné...
patronkrus
S levnějšími moc zkušenost nemám. Já měl hodinky ticwatch pro, ale stály přes 6 tisíc takže asi nic pro tebe, ale měly normálně slot na sim kartu. Díky tomu měly svojí gps, měřily tep, kalorie, kroky atd.
Za 3-4tis Kč už pořídíte slušné chytré hodinky s výdrží 7-10 dnů. Přesnost senzorů velmi dobrá, hlasové povely bez nutnosti se stále dívat na display, tréninkové plány..atd. Ano, je to k něčemu..pokud využijete všechny možnosti naplno a stejně tak naplno budete trénovat. Telefon sebou tahat nemusíte, od toho snad máte ty hodinky..
Sám mám Amazfit GTR 3 Pro a jsem maximálně spokojen, ale nosím je jako běžné hodinky. Pokud to chcete jen ke sportu, asi bych se podíval na nějaké fitness hodinky. Jsou levnější a splňují nároky na sportovní využití, ale i to běžné, navíc bývají cenově dostupné. Dá se ušetřit i třeba za starší model, např. Xiaomi Band 6 jsou teď často v akci.
tril
Ano takové levnější by stačily, jen dají se použít i bez telefonu? Nerad ho nosím při běhání, je moc velký a zavazí mi. Díky
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.