Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chtěl bych se zeptat, jestli je nějaké řešení, když uvnitř zděné budovy (silné zdi) není prakticky žádný signál mobilního operátora (vodafone), ačkoliv venku signál je.
Děkuji předem za rady.
Samozřejmě že je řešení.
Operátor si s tím dokáže poradit poměrně "jednoduše". Je ovšem otázka, zda se mu to u té konkrétní budovy vyplatí (kvůli Vám samotnému určitě ne).
Myslel jsem spíš, jestli neexistuje nějaký zesilovač signálu, nebo nějaká anténa která by byla na střeše, a výstup by měla uvnitř budovy, a "rozšířila" tak signál i dovnitř budovy.
Zkuste GSM repeater...
Poradil bych se ale s někým, kdo tomu opravdu rozumí. Abyste pak nerušil nějakým nelegálním ařízením signál v půlce města..
Může být...
Ale i volání přes WiFi je dost háklivé na rychlost a kvalitu signálu. Jsem v kanceláři 3 zdi od routru a když telefonuji přes WiFi, musím vyjít na chodbu. V druhé budově kde jsmě měli kanceláře to také fungovalo podobně (byť s mírně větším dosahem sítě).
Problém pro mne je, že i když mám flat tarif a je mi jedno kam a jak dlouho volám, stejně MT nijak "nehodnotí" kvalitu signálu a jakmile má WiFi v dosahu, volá přes ní..(i když je v místě mobilní signál kvalitní a dostupný).
Chtělo by to nějaké nastavní od jaké minimální síly a rychlosti má WiFi používat o od jaké již ne..
Ano, rozumím.
Mám Android. A je tam preference, ale jen "prostá" a to mi nestačí.
Doma mám WiFi velmi rychlou a kvalitu signálu výbornou, tam to funguje bezvadně a i kvalita hovoru je výborná. V práci je to ale jinak a potřeboval bych to řešit "automaticky" a ne že to budu každý den manuálně 2x přenastavovat..
Ony nevadí tolik silné stěny, jako železo (železobeton). Jsem zvědav, co mi na to řeknou odborníci, ale na vojně byly letadla v ÚLech (ÚL=úkryt letadla) a aby se dohodli rádiem z toho ÚLu, tak pod stropem byl dipól a venku na ÚLu byla prutová anténa. Podle mě by mohlo stačit je propojit koaxiálem (?) a tím dostat signál dovnitř. Nevím, jestli v tom ÚLu měli nějaký zesilovač, nebo jestli to bylo jen propojené, ale fungovalo to. Pokud by to s přijatelnými ztrátami fungovalo bez zesilovače, pak je to levné a jednoduché řešení.
Správně.Říká se tomu Pasivní repeater.Funguje to.Byl také v Metru.
Nahoře zisková antena a dole prut.
monk: A je to skutečně jen propojené koaxiálem? Nebo je tam nějaký zesilovač? Napadlo mě totéž udělat s PMR. Do vlastní PMR se nesmí zasahovat, ale dát si na střechu pořádnou anténu a pak třeba dipól v místnosti, mohl by být příjem lepší než jen na ten pendrek PMR i kdyby byla venku ne? Ale na druhou stranu jsem koukal na různá fóra o PMR a nikdo to takhle neřešil. Pochybuju, že bych byl první, koho to napadlo.
Koupit se to již asi nedá.Důvod je ,že ten systém vlastně nikdo nezná a není důvod
k prodeji.Používal jsem to v jedné oblasti takřka bez signálu a fungovalo to bezvadně.
Na wifi bod to bylo 5 Km a používal jsem 16dbi antenu v 2patře.Dole byl stojánek na mobil s prutem.
Vše propojeno koaxem a naladěno.Výhoda je, že to nic nežere což je dnes aktuální.
Není to žádný zázrak ,ale pomohlo to.Snad to vyrobit amatersky.Propojit to, ale jenom
jako PC-elektrikář-to opravdu ne.Asi tak.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.