Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přihlašování do internetbanky

Od: fr odpovědí: 22 změna:

Jedna z bank oznámila, že od 1. 12. bude při přihlašování zrušeno zasílání SMS, které prý nahradí aplikace Smart Bank? Tomu nerozumím. Snad to nebude vyžadovat, abych si pořídil nový telefon místo svého tlačítkového? Co o tom soudíte? Díky za postřehy

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Pokud skutečně zruší zasílání autorizačních SMS, tak pro instalaci aplikace SMART Banking si budete muset pořídit dotykový "chytrý" telefon - buď iPhone od Apple nebo jiný typ s operačním systémem Android.

hodnocení

4x

Nu mám to tak u své banky již několik let a nepřijde mi to divné. Krom toho jsem se díky tomu odnaučil používat internetbanking, protože většinu potřebných věcí vyřídím pohodlně z mobilu.

A ano, budete k tomu potřebovat chytrý telefon.

Zkuste se zeptat banky, zda bude existovat nějaká jiná možnost, jak se do internetbankingu přihlásit.

kolemjdouci
hodnocení

3x
A čemu nerozumíte? Prostě místo primitivního a potenciálně nebezpečného přihlašování přes SMS budete používat tzv. bezpečnostní klíč, kde si zvolíte heslo a tim budete potvrzovat transakce. A samozřejmě k tomu budete potřebovat chytrý telefon.
fr
hodnocení

To určitě, podporovat drahá data a celkově internet v mobilu... to jsou triky, panečku! To raději změním banku...

Je vidět, že tomu prd rozumíte, na to žádná data nepotřebujete. Jestli doma máte internet, což asi jo, když používáte internetbanking, maximálně budete potřebovat wifi router, pokud ještě doma wifi síť nemáte.
fr

a proč do čehosi investovat? žádám, aby i nadále zůstala možnost zasílat SMS, které mi vyhovují, WhatsApp a podobné nesmysly nepodporuji... 133,- Kč mě stojí mobil na měsíc, na kartu, pochopitelně...to je tak akorát...

Nu ale to žádáte na špatném místě.

Viděl bych to tak, že skočíte do banky, zrušíte účet, vyberete peníze, zaměstanavatele zkusíte přesvědčit ať Vám posílá výplatu v hotovosti a budete střádat hezky doma do prasátka.

kolemjdouci
Já bych taky všechny ty internety zakázal. I ten hloupý mobil je zbytečný, možná bude stačit plechovka s drátem.
fr
hodnocení

Na netu jsem možná 20 hodin denně, když to přeženu. Ale nehodlám mít internet v mobilu. Hezký den

re4zon
Tak ho nemej a chod si treba na pobocku vyplnovat prikazy. Kde je problem? Nelibi se ti nabizene sluzby? Jdi ke konkurenci. Nebo bezne chodis do veganskych restauraci pozadovat, at ti udelaji krvavy steak?
fr
hodnocení

Nechci, aby služby, které využívám, se z mého pohledu zhoršovaly... vše fungovalo a kvůli darebákům , co chtějí nevím jak se dostávat na naše účty, musíme si my, slušní klienti bank, kupovat drahé smart phony? Proč?

A o tom to je. Darebáci se můžou dostat na tvůj účet. No a aby se tomu zabránilo, tak musí být vyšší zabezpečení.
To je úplně stejný jako bys měl u baráku klasický obyčejný zámek který každý darebák otevře ohnutým drátem. Řešením je kvalitní fabka. Ale ty pořád trváš na starým obyčejným zámku.
To prostě nemá jiné řešení.
petrm

V čem je přihlašování přes SMS na telefonu bez operačního systému nebezpečnější? Na "chytrý" mobil může vetřelec nainstalovat nějakého šmejda pro sledování a ovlivňování včetně přeposílání. Uživatelé těchto přístrojů ani netuší, co si nainstalovali sami, natož to, co jim někdo podstrčí.

re4zon
Na obycejny stary telefon v nicem. A zapojil jsi do tve bystre uvahy i fakt, ze vetsina sms bude chodit na smartfouny, kde je sms nasobne mene bezpecna nez overovaci aplikace banky?
petrm

Tvoje bystrá úvaha tedy říká : Zakážeme to všem, protože na smart to není bezpečné?

re4zon
Pochopitelne. Zakazat neco, co potrebuje 1% uzivatelu a pro 99% je potencialne nebezpecne je naprosto logicky a spravny krok. O tomhle nerozhoduji uplni idioti a vedi moc dobre, proc to delaji. Ona je totiz dost velka mnozina lidi, kteri pri problemech zpusobenych i vlastni chybou rvou "proc jste me neochranili". A obsahuje i velke procento tech, co dneska rvou, at jim neberou sms autorizaci. Uplne stejny rev byl, kdyz se zavadela dvoufaktorova autorizace. Proc bych mel mit vubec telefon, proc bych mel tahat nejaky token, vzdyt mam heslo..

hodnocení

2x
U mé banky to mám taky tak, ale sms je stále volitelně zachována.

hodnocení

2x

Potvrzování pomocí SMS je méně bezpečné a pro banku nákladnější, takže její postup je pochopitelný. Vy máte možnost jednoduše banku změnit nebo si koupit chytrý telefon. Stačí použitý za pár stovek. Je možné, že tato banka má lepší úročení, takže se vám drobná investice příští měsíc vrátí. Nevidím v tom žádný problém.

ahoj*
hodnocení

1x

O tom jsem taky už slyšel a docela hodně mi to vadí. Smsky mi taky vadí. Však můj účet = můj problém pokud mám heslo na pikaču, ale cpát si do telefonu další zbytečnou apku to už ne. Za chvilku se už bez aplikace v mobilu ani nevykakáme

hodnocení

1x

Zajděte do banky,řekněte že nemáte chytrý mobil a oni vám nabídnouj jinou formu přihlašování (token)

hodnocení

1x

Tak to vypadá, že jste zachráněn... jen budete muset zavolat na call centrum, nebo skočit na pobočku...

penize.cz/...

hodnocení

0x
Povinný přechod na aplikaci ČSOB Smart klíč se týká jen uživatelů mobilního bankovnictví. Lidem, kteří používají internetové bankovnictví, bude banka SMS dál posílat Další info článek zde

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]