Nejste přihlášen/a.
Jedna z bank oznámila, že od 1. 12. bude při přihlašování zrušeno zasílání SMS, které prý nahradí aplikace Smart Bank? Tomu nerozumím. Snad to nebude vyžadovat, abych si pořídil nový telefon místo svého tlačítkového? Co o tom soudíte? Díky za postřehy
Nu mám to tak u své banky již několik let a nepřijde mi to divné. Krom toho jsem se díky tomu odnaučil používat internetbanking, protože většinu potřebných věcí vyřídím pohodlně z mobilu.
A ano, budete k tomu potřebovat chytrý telefon.
Zkuste se zeptat banky, zda bude existovat nějaká jiná možnost, jak se do internetbankingu přihlásit.
To určitě, podporovat drahá data a celkově internet v mobilu... to jsou triky, panečku! To raději změním banku...
a proč do čehosi investovat? žádám, aby i nadále zůstala možnost zasílat SMS, které mi vyhovují, WhatsApp a podobné nesmysly nepodporuji... 133,- Kč mě stojí mobil na měsíc, na kartu, pochopitelně...to je tak akorát...
Nu ale to žádáte na špatném místě.
Viděl bych to tak, že skočíte do banky, zrušíte účet, vyberete peníze, zaměstanavatele zkusíte přesvědčit ať Vám posílá výplatu v hotovosti a budete střádat hezky doma do prasátka.
Nechci, aby služby, které využívám, se z mého pohledu zhoršovaly... vše fungovalo a kvůli darebákům , co chtějí nevím jak se dostávat na naše účty, musíme si my, slušní klienti bank, kupovat drahé smart phony? Proč?
V čem je přihlašování přes SMS na telefonu bez operačního systému nebezpečnější? Na "chytrý" mobil může vetřelec nainstalovat nějakého šmejda pro sledování a ovlivňování včetně přeposílání. Uživatelé těchto přístrojů ani netuší, co si nainstalovali sami, natož to, co jim někdo podstrčí.
Potvrzování pomocí SMS je méně bezpečné a pro banku nákladnější, takže její postup je pochopitelný. Vy máte možnost jednoduše banku změnit nebo si koupit chytrý telefon. Stačí použitý za pár stovek. Je možné, že tato banka má lepší úročení, takže se vám drobná investice příští měsíc vrátí. Nevidím v tom žádný problém.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.