Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mobil hlásí - Dochází prostor úložiště

Od: dt odpovědí: 10 změna:

Dobrý den,

asi pů roku pužívám telefon Galaxy A52 s 5G.Zhruba před měsícem mi začal hlásit,že mám zaplněné úložiště.Promazala jsem fotografie i aplikace, které jsem nepoužívala,přehrála zbytek fotek na SD kartu, nějaký čas byl klid a už se hláška opět objevuje.Volala jsem na zástupce Samsung ČR,proč se tak děje, když v nastavení jsem vymazala paměť u všech aplikací, jednu po druhé ,ale po nějaké době je paměť opět zaplněná.Jako další možnost mi poradili,že mám zálohovat data z mobilu, nejlépe do PC a pak dát tovární nastavení.Tahle možnost mi přijde, jako poslední, co bych mohla udělat, je mi jasné, že si vše budu muset do mobilu nahrát znovu.

Dokázal by mi tady někdo poradit, jak postupovat, aby byl mobil v cajku a měla jsem klid od neustálého hlášení...?

Předem děkuji za vaše rady, postřehy.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Kupte si micro SDHC kartu s co největší kapacitou a rychlostí zápisu co mobil podporuje a vše si po továrním nastavení nastavte na tu kartu, aby ji mobil upřednostnil ve všem před svým interním uložištěm a bude to cajk.

Bohužel laciné telefony.

kolemjdouci
A52 začínal na cenovce 9000. Pojem "laciný telefon" vypadá fakt jinak

Četl jsem recenze. Nacpou tam ptákoviny, slušnou baterku, foáků plnou řiť IP krytí a pak ošidí úložiště a procesor... nepoužitelný krám.

Za 9000 má lepší telefony bezproblémů.

Laciný krám, protože kdyby zvedli úložiště a neošidili procesor, tak je to rázem telefon za 12000. To je jako koupit si Superba ve výbavě Junior s okny na kliku a bez zadního stěrače.

hodnocení

0x

Pokud ukládáte fotky do telefonu, tak holt bude jednou za čas potřeba je promazat nebo přesunout do počítače/na externí disk/větší SD kartu.

Případně si pořídit nějaký cloud (třeba google, 15 GB je zarma) a ukládat tam.

Pokud vám to hlásí, že máte úložiště plné, i když to není pravda (bohužel my vám do telefonu nevidíme), tak to tovární nastavní by mohlo pomoci. Pokud ne, tak bude chyba někde jinde a pokud je to nový telefon, tak možná se obrátit na reklamační/servis.

raton*
hodnocení

0x

Promažte data aplikací... ideální na to je sd maid (nejlépe placená verze asi za stovku)

hodnocení

0x

S tímhle jsem se setkal před časem u J5. Mnoho předinstalovaných a nesmazatelných aplikací, nemožnost přesunout aplikace na kartu a samovolné zaplňování paměti. Servis nepomohl. Obávám se, že technik Samsungu má s resetem pravdu. S cenou to nesouvisí. Léta používám neznačkové čínské telefony za 1,5 - 2,5 tisíce, které mají naistalovaný jen čistý Android bez dalších reklamních volovin a nic takového se u nich neděje.

dt
hodnocení

Děkuji za odpověď,jen se ještě zeptám, ty levnější mobily mají jak velkou kapacitu úložiště?Můžete mi prosím nějaké doporučit?

Děkuji

dt

Já si neudržuju přehled o typech na trhu, abych mohl doporučovat. Teď mám Cubot mini 2, ten ale není pro každého. Chtěl jsem se jen podělit o zkušenost s J5. Odhaduju, že problém není v kapacitě paměti, ale spíš v nějakých úpravách systému nebo předinstalovaných aplikací, které umožňují samovolné zaplňování. Výhodou levných telefonů není větší paměť ani jiné parametry, ale absence zbytečných a neodinstalovalelných aplikací.

hodnocení

0x

Dívala jste se v nastavení, co vám vlastně zaplňuje úložiště? Pokud tam bude vše ok, tak pak bych opravdu udělal zálohu a provedl reset. Mám sice vyšší verzi Samsungu, ale myslím, že menu v nastavení bude obdobné, takže se mrkněte do Nastavení- péče o zařízení- úložiště . Tam byste měla vidět, kolik která aplikace zabírá místa. Jinak mobil rozhodně není špatný, máte verzi 5G, ta má už lepší procesor, displej 120Hz. Pokud vám to zaplňují fotky, tak se ještě mrkněte, v jakou kvalitu máte nastavenou, jestli náhodou nefotíte na nejvyšší a pak vám to sežere všechno volné místo. Ale mobil by měl podporovat kartu až 1T, takže pokud tuto kvalitu potřebujete, řešení to má.

hodnocení

0x
Zresetovat celý foun je skutečně i pro mě šílená varianta. Asi jako bolí vás hlava? Provedeme lobotomii. Jde o to, jestli se úložiště opravdu zaplácelo něčím, co v telefonu potřebujete, nebo ne. Třeba máte někde nějaké velké soubory, např. videa, fotky, audio, které by šly předunout na kartu. Takže v menu/úložiště (nevím, kde přesně to mà samsung, si musíte zobrazit zaplnění pamětí, a tam bude rozepsané, kolik který typ souborů zabírá. Podle toho se bude postupovat dál. (Pokud to samsung komforntně nexobrazuje, můžete použít nějakou aplikaci, např. "Storage Space."
Dost často nenažraně kupí data aplikace Google play a Galerie. Můžete jejich data smazat, fotky to nesmaže, jen vyrobené náhledy a GP bude v defaultním nastavení s povolenými automatickými aktualizacemi, které pak zakazuji

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]