Nejste přihlášen/a.
Zdravím všechny zúčastněné.
Mám záložní baterie na svícení 24V DC. Dvě gelové baterie 12V v sérii, dobíjené přes trvale připojenou nabíječku, která dává 26 až 29V DC. Těchto 29V je trvale připojeno na cívku relé a to vždy po čase umře. Čím a jak bych mohl snížit napětí na 24V. Vyzkoušel jsem jakýsi omezovač napětí ale ten také shořel. Jedná se o 6A. Děkuji za odpověď.
Já si především myslím, že není dobrý nápad nabíjet gelové Pb akumulátory v sérii. Ty se mají nabíjet samostatně a nabíječkou určenou pro tento typ akumulátoru. Pravděpodobně vám ty akumulátory dlouho nevydrží.
peter:
To máte pravdu. Nejsem v tomto odborník, nicméně ty pospojované 2V články nejspíš budou nějak uzpůsobeny pro provoz v sérii v jedné "krabici".
nonek:
Já si vždycky myslel, že v UPS se jednotlivé Pb akumulátory nabíjejí samostatně, nebo mají ochranu proti překročení napětí, podobně jako Li-ion články ve vícevoltových akumulátorech. To se ty sériové sady vážně nabíjejí bez ničeho?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.