Nejste přihlášen/a.
Zdravím! Mám malý měřič do zásuvky.Při přepnutí na KWh má 3místný displej 0,00kw.Od včerejška tam mám 0,65.Jak to mám číst? Je zapnutý na ledničku. To je 650w? Díky za vysvětlení.
Doporučuji si změřit přesný časový úsek, ten měřič energie určitě zaznamenává i dobu, a pak porovnat se štítkovým výkonem ledničky...
Já mám na chatce ledničku 90 kWh za rok, takže by mi to mělo naměřit: 0,25 kWh za 24 hodin. Teoreticky.
Prakticky to závisí na tom, na jaký stupeň je lednice je nastavena, jaká je okolní teplota, a jak často otevírám dveře.
Ale pozor, ty ten měřič energie, má nějakou vlastní spotřebu, určitě nedoporučuji ho nechat zapojený celý rok. dokonce i elektroměr má vlastní spotřebu!
A spousta spotřebičů, i když je vypnutých, tak má vlastní spotřebu. je to dáno i tím, že se většinou vypíná pravý pól, takže se ve skutečnosti spotřebič vůbec nevypne od fáze a prochází jim určité proudy přes PE... V součtu za celou domácnost to může dělat hodně wattů!
dále pak některé spotřebiče ani vypnout nejdou, takže ta spotřeba je plánovaná, typický spotřebiče bez tvrdého vypínače (televizory, AV, přijímače poslouchající dálková ovládání), nebo spotřebiče s hlídáním úniku vody Aqua stop jako pračky a myčky apod.
Bohužel ty levné wattmetry z Lidlu a podobně nejsou schopni změřit nízkou spotřebu okolo 2W, Pokud se situace nějak výrazně nezlepšilaˇ
Zamyslete se nad tím, co jste napsal a radši si takové bludy nechte. Hlavně ta část s odpínáním nulového vodiče. Pokud by unikal proud přes PE, tak vybaví proudový chránič.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.