Nejste přihlášen/a.
Koupil jsem televizor Panasonic TX-43LX/... Obnovací frekvence 50hz + možnost nastavení vylepšení plynulosti obrazu při rychlých scénách.
Bohužel sem zjístil,že jakýkoliv pohyb hlavou je rozmazaný.To stejný když je pohyb kamery,tak je obraz rozmazaný také.
Nikoliv tedy trhany,ale rozmazaný. Bolí z toho hrozně oči.
Pokud nastavím "vylepšení obrazu při rychlých scénách"tak je to úplně stejný jak bez "vylepšení".
Chtěl bych tedy koupit novou televizi a potřebuji poradit s výběrem.
Mám ale docela náročné požadavky:
1. uhlopříčka 39-40 palců
2.dobré pozorovací úhly při pohledu ze strany
3.televize musí mín centrální středový stojan (nikoliv 2 nožky po stranách)
4.plynulost obrazu při rychlých scénách (nemusí to být úplně rychlé scény,stačí aby se obrazu nerozmazával při pohybu hlavou,kamery...)
Poradíte s výběrem?
Nevím, školy nemám - ale připadne mi, že máte spíše chybný zdroj příjmu - díváte se na 4K TV, která se svou frekvencí teoreticky nemůže mít problém podle vašeho popisu. Buď tedy máte zdroj dat z nějakého disku nevalné kvality (rozlišení nahrávky, chyba disku,...) nebo může být i vada v TV.
"Rozmazaný" obraz - si fakt nedokážu představit u korektního nastavení při slušném zdroji dat...
Zkuste si sehnat nějaké video 4K - na flešce nebo jestli máte možnost dobrého internetového připojení i v TV, skočte si na youtube a pusťte nějaký záběr 4K - nedávno jsem se mrknul u tchýně na 4K obraz tímto způsobem - nějaký podmořský svět.
Z vašeho popisu bych viděl problém na straně příjmu. Já třeba řešil poslední dva roky příjem ve svém RD - od DBVT2 se příšerně zhoršil.
Tak předtím sem měl televizi Televize 39"LG 39/...
A plynulost obrazu naprosto v pořádku.
Příjem mám a měl sem přes anténu na střeše DVB-T2.
Takže signál mám v kvalitě SD a pár programů v HD. Nicméně to na to nemá vliv. Problém je u obou rozlišení.
Kolemjdoucí: Neraď nesmysly s crt obrazovkou. Koukatelnost nízkiého rozlišení se dá kompenzovat LCD panelem s menší úhlopříčkou. Záleží na poměru úhlopříčky a sledovací vzdálenosti. Na SD rozlišení stačí v běžném obýváku 4 m 55 cm (20") a nepoznáš rozdíl mezi SD a HD pokud nebudeš vědět, co je to za displej. Samozřejmě záleží na zraku jednotlivce, ale obecně se to dá konstatovat takto.
No tak tady je evidentně rozdíl v obnovovací frekvenci panelu. Ten Panasonic má 50 Hz, tam se to bude mazat vždy. Nechápu, jak jsi takový kepl mohl koupit, hlavně že je to čtyry káááááá, že?
LG má 100 Hz a minimálně takový panel potřebuješ. Na marketinkové kecy o 800 Hz se vyprdni, tam je to trochu jinak.
Pokec o tom je tady, ať máš jasno
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.