Přátelé, koupil jsem levný tlačítkáč s KaiOS. Je to verze 2.5. Nevíte někdo,jestli verze 3 umí převádět češtinu na text? Můj přístroj to neumí. Nepotřebuji to, ným telefon kvůli budíku,ale do budoucna by to mohlo být s českým hlasem zajímavé...
Chceš od low endu funkce se kterými mají problémy i drahé mobily. I některé vyšší řady samsungů podporují převod řeči na text jen pro angličtinu. Myslím že budeš mít velký problém dohledat aplikaci která by to dokázala protože trh pro Kai-os v Čechách je marginální záležitost takže úpravy aplikací do češtiny ( i kdyby potřebná apka byla k mání) se vývojářům nevyplatí. Každopádně můžeš prohledat seznam dostupných aplikací zde: kaiostech.com/...
No čekal jsem to od Kaios, na druhou stranu ty služby tam dodává google, proto jsem se pro zichr ptal. Mobil mám vesměs jen na budík. Chybí mi vlastně jen hlasové vyhledávání pro net apod, to by pozvedlo použitelnost o stupeň výš a ten telefon by byl jako alternativa smartphonu někam na výlet apod ideál. Jízdní řády na tom zjistím, mapy základ tam je taky, výdrž baterie super. Stál oproti běžnému tlačítkáči o stovku víc, tak jsem to zkusil. Jinak je ale Kaios v některých ohledech dost nedodělaný, po odladění by to mohl být celkem příjemný systém pro velmi nenáročné uživatele.
Vychází z Firefox.os který taky sliboval že bude alternativou k androidu. Nakonec se dostal jen na pár kusů mobilů. V tom směru je KaiOs veleúspešný. Odhaduje se okolo 100 milionů prodaných mobilů s tímto systémem. Bohužel za ty prodeje může ale Indie, Malajsie a podobně chudě země třetího světa. V Evropě paběrkuje stejně jako kdysi Firefox.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.