Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výběr mlýnku na kávu

Od: janos* odpovědí: 12 změna:
Dobrý den, máte někdo dobrou zkušenost s elektrickým mlýnkem já kávu?
Zaujal mě tento: kavomlynky.heureka.cz/...
Máme pákový kávovar na překapávanou kávu, kterou zatím meleme ve starém mlýnku Bosch, který je na odchodu.
Děkuji

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Mlýnek na Jihlavanku si kup kde chceš, ale jestli kupuješ kvalitní kávu, musíš mít mlýnek který ji při mletí neohřívá, protože při tom ztrácí aromatické a olejnaté složky. Takový mlýnek je pak pomaluběžný a pro mletí používá kameny nebo porcelánové kotoučky. Ne kovové nože.
janos*
hodnocení

Dobrá připomínka, to jsem netušil.

Syna kafe živí. Takže už jsem pár informací pochytil. I když sám kafe moc nepiju.

spu

Melu v mixéru. A jestli budu mlýt v porcelánu ,mixéru nebo vám to namlátím kladivem rozdíl nepoznáte.. Ale rozumím té "magii"

tomaso
Že ty to nepoznáš neznamená, že zo nepozná někdo jiný..
spu

A znáte toho jiného?

tomaso
Samozřejmě
Jsou lidi co to mají jako koníčka. Týdny tráví tím že stejnou kávu zalévají vodou od 90°C každý den o stupeň víc aby poznali rozdíl který ten jeden stupeň s kávou udělá a když dojdou do stovky, tak na mlýnku nastaví jinou hrubost a jedou to od 90°znova. A pak jsou lidi co hodí 3 lžičky do duritky, dosypou 4 lžičky cukru a jsou ještě schopní to zalit málem teplou vodou z kohoutku. A každý si na té své pochutná.
bipa
@spu Rozdíl je to obrovský...

hodnocení

3x
Ten váš neznám, ale mohu s čistým svědomím doporučit tento okay.cz/... mele u nás už nějaký čas

Měl jsem jej také, naprostá spokojenost.

kraholka
hodnocení

0x

Manžel má doma mlýnek od značky Lauben, ale nejsme žádní odborníci. Nejlepší je se poradit s někým kdo se tomu věnuje. Ono bude asi záležeti an druhu kávy.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]