Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám rádio Tesla Máj a snažím se naladit polské rádio (225 kHz, Solec Kujawski) které má výkon 1200 kW. Na ostatních rádiích mi to hraje (Tesla Eminent a Rossia 303) na feritovou (zabudovanou) anténu, ale na Tesle Máj ne. Zkoušel jsem s rádiem otáčet. Připojil jsem kus drátu a ani to nepomohlo.
Máj nemá feritovou anténu, takže otáčení nemá smysl. Potřebuje dobrou vnější anténu. Jestli ale nejde celý rozsah, tak může být příčina jinde. Máj má poměrně složitý přepínač. Tři pakety ovládané tyčkou přes tři přepážky a ještě další na předvolby ovládané táhlem uprostřed. Začal bych kontrolou ovládání přepínačů a prostříknutím kontaktů. Při ladění vysílačů na stupnicích musí být táhlo ve střední poloze.
Mám krátký prodlužovací kabel k televizi jako anténu. Na KV to funguje hodně, ale na SV a DV prostě nic nechytím, ale rušení je na těch pásmech silné. To polské rádio chytím na jiných rádiích i když je dám dost blízko zdroje rušení. Ladil jsem normálně kolečkem, předvolbama jsem to neskoušel, mám je uprostřed.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.