Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odpojení zvonění

Od: tamara* odpovědí: 6 změna:
Dobrý večer prosím můžeme požádat o pomoc.
Potřebujeme odpojit zvonění v domácím telefonu ( neboť po nocích na nás vyzvánění lidé z venku), ale potřebujeme aby zůstal fungovat bzučák.
Děkujeme mockrát

Odpojení zvonění

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Tenhle typ telefonu má vyzvánění elektromagnetickým bzučákem (žlutá šipka), nikoliv signálem ze sluchátka. Stačí odpojit jeden z vodičů v červeném kroužku. Konektorr by měl jít přiměřenou silou vytáhnout směrem k sobě.

doplněno 30.08.22 10:23:

Pokud byste nechtěl zvonění vypnout trvale a nemusel při tom pokaždé lést dovnitř, dal by se někam na bok přístroje namontovat malý vypínač a ten odpojený drát připojit přes něj. Na to by stačil průměrně šikovný kutil se základními znalostmi o elektřině.

Odpojení zvonění #2

hodnocení

1x
Jestli tam není jiný reproduktor (nevidím ho), tak to vyzvání sluchátkem. Stačí je odpojit a v případě potřeby zase připojit. Netřeba lézt dovnitř.
tamara*
hodnocení

A to se prosím dělá jak? Děkuji Vám
Na této straně je konektor pod krytem, takže možná to přece jen půjde pouze se sundaným krytem (leda by byl konektor i na straně sluchátka).
Jendoduše prstem zmáčknete tu plastovou páčku směrem ke kabelu (ke zdi) a konektor vysunete směrem dolů. Při zapojení stačí jen zasunout, páčka se zacvakne sama.
Odpojení zvonění #3

hodnocení

0x

Zvonění provádí elektromagnetická cívka, která "bzučí" kovem o kov. V minulosti jsem se potýkal se stejným problémem, tak jsem do série s cívkou vřadil malý vypínač, který jsem osadil na plastový kryt, aby bylo možné zvonění vypnout. Stejně jako radí @magdon

olinl
hodnocení

0x

Ten bzučák je elektromagnetický jak píše rádce magdon a potvrzuje i 23it23-nevyzvání to přes sluchátko, pokud tam není nějaká úprava. Jaké je přesné označení domácího telefonu? (cedulka bývá případně z druhé strany přístroje a přijde mi to jako nějaký "Urmet" ). Podle výrobce a typu dom. telefonu se dá vyhledat zapojení, aby si nemusel složitě něco upravovat a dalo se to vrátit "bez následků" a jednodušeji do původního stavu. Zde na poradně se to už řešilo a vypadalo by to po úpravě zhruba jako na obrázku (ten vypínač lze použít jiný a případně ho přidělat na tělo dom. telefonu nalepením na oboustrannou lepící pásku):

Odpojení zvonění #4

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]