Nejste přihlášen/a.
Tenhle typ telefonu má vyzvánění elektromagnetickým bzučákem (žlutá šipka), nikoliv signálem ze sluchátka. Stačí odpojit jeden z vodičů v červeném kroužku. Konektorr by měl jít přiměřenou silou vytáhnout směrem k sobě.
Pokud byste nechtěl zvonění vypnout trvale a nemusel při tom pokaždé lést dovnitř, dal by se někam na bok přístroje namontovat malý vypínač a ten odpojený drát připojit přes něj. Na to by stačil průměrně šikovný kutil se základními znalostmi o elektřině.
Zvonění provádí elektromagnetická cívka, která "bzučí" kovem o kov. V minulosti jsem se potýkal se stejným problémem, tak jsem do série s cívkou vřadil malý vypínač, který jsem osadil na plastový kryt, aby bylo možné zvonění vypnout. Stejně jako radí @magdon
Ten bzučák je elektromagnetický jak píše rádce magdon a potvrzuje i 23it23-nevyzvání to přes sluchátko, pokud tam není nějaká úprava. Jaké je přesné označení domácího telefonu? (cedulka bývá případně z druhé strany přístroje a přijde mi to jako nějaký "Urmet" ). Podle výrobce a typu dom. telefonu se dá vyhledat zapojení, aby si nemusel složitě něco upravovat a dalo se to vrátit "bez následků" a jednodušeji do původního stavu. Zde na poradně se to už řešilo a vypadalo by to po úpravě zhruba jako na obrázku (ten vypínač lze použít jiný a případně ho přidělat na tělo dom. telefonu nalepením na oboustrannou lepící pásku):
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.