Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
obracím se dotazem/prosíkem o pomoc. Naše pračka LG(model z hlavy nevím, popřípadě zjistím), přestala po cca 6ti letech používání ohřívat vodu. Za pomocí googlu a logiky jsem došel k závěru, že odešlo topné těleso. Pračku jsem tedy "otevřel", těleso vymontoval, objednal nové, namontoval a pračka vodu opět ohřívá, super. Problém je ten, že pračka vůbec nevypere běžné skvrny, bíle prádlo pouze šedně a obecně, vše je tak nějak zaprané. Před výměnou tělesa(nebo spíš než odešlo), prala pračka normálně, prádlo bylo vždy suprově vyprané. Nedošlo ani ke změně prášku/aviváže, vše při starém. Zkoušel jsem i kompletní čištění všech filtrů atd. dle návodu, několikrát jsem provedl čistící cykly s použitím octu a jedlé sody a přesto pořád nevypere. Extra extra máchání a podobné cykly nemají na výsledek žádný efekt. Zkoušel jsem googlit, ale marně, opravdu nevím co může být příčinou. Je mi líto investovat do nové pračky, když tato se zdá jako plně funkční, "jen" neplní svou práci jak má.
děkuji za rady/tipy.
Honza
Pokiaľ topné teleso nebolo zanesené vodným kameňom a odišlo,tak príčinou mohla byť niejaká porucha na riadiacej doske. Vy ste sice vymenili to teleso,no nie príčinu poruchy. Táto chyba možno ovplyvňuje prací cyklus.
Sú servisy,ktoré sa zaoberajú opravami riadiacich jednotiek,Inak len výmena. No meniť len tak tak diely laikom bez premerania je finančne náročne.
Toho se právě trošku obávám. Topné těleso, které jsem z pračky vyndal vůbec nevypadalo zle. Trošku mě překvapilo, že po těch letech vypadalo celkem dobře. Ani bych neřekl, že by na sobě nějaký vodní mámen mělo.
Je fakt, že nejsem opravář, ani odborník, ale prací cyklus mi přišel v pořádku, nezaznamenal jsem nic špatně. Popravdě jsem hledal nějaké schéma cyklu, abych to mohl krok po krok, abych mohl detailně zkontrolovat, ale nic jsem nenašel.
V případě chybné řídící jednotky, dá se nějak řešit?
Honza
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.