Zdravím, rád bych se zeptal ohledně pořízení OLED TV 65"4K, kterou bych chtěl sledovat ze vzdálenosti cca.3m v místnosti 4x5m(odpoledne většinou pozemní vysílání a večer NETFLIX) Tv bude naproti sedačce nad jídelním stolem. Otázky: -nebude tv příliš velká, hlavně při sledování jen pozemního vysílání? -dokáže,, upscaling" vylepšit významně obraz při sledování pozemního vysílání a nebude sledování ze 3 metrů pro oči náročné, když nebude ve 4k? Díky za info
Dle mého názoru na 4k signál to že 3 metrů bude OK, ale na klasické TV vysílání, které je max ve fullhd a to ještě ne vždy to už je na hraně. O HD nebo SD ani nemluvím, to by byla prasárna. Upscalling s kvalitním procesorem to samozřejmě trochu vylepší, ale ty body pouze uměle dopočítá. Nejlépe to vyzkoušet v obchodě z těch 3m, ale hlavně si tam nechte pustit klasické DVBT.
studenour*
Rozumim, díky za odpověď. Momentálně mám právě tv 50" a je to v pohodě. Chtěl bych teď pořídit větší úhlopříčku. Takže strop asi bude tv 55", že?
kolemjdouci
Já se dívám na TV z 2,5 m a mám úhlopříčku taky 50. Unesl bych asi i těch 55, ale jak říkám na klasické pozemní vysílání max ve fullHD se mi to zdá při téhle vzdálenosti jako strop.
Na 50 se da v hd (resp. pseudohd, ve kterem bezi dvbt) i ze 2m. 65 neni na 3m moc ani nahodou. Bez si prohlednout konkretni tv v obchode a nech si tam dvbt pustit, mozna budes prekvapeny, jak dobre to bude vypadat. A jak velky rozdil v upscalingu bude mezi jednotlivymi typy. Vyzkousej urcite panasonic radu 1500 nebo vyssi a sony, proti lg jsou o tridu vys.
žádná tv neumí vylepšit signál z pozemního vysílání...takže to bude vždycky "hrozný...a Netflix taky nevysílá ve 4K i když to tvrdí...netflix všechno upscaluje, protože mu na počet uživatelů nestíhají servery...pokud se chceš dívat na pořádný a kvalitní 4K filmy musíš si je sehnat od lidí, kteří tohle dělají...takže stará dobrá "pirátská práce"
Nyní máme 65" TV, na kterou jsme přecházeli z 55", která nám po vyzkoušení 65" přišla prostě malá. Na TV se díváme z 2,5m v místnosti 3x5m a je to naprosto v pohodě. Posílám i fotku, jak to vypadá v reálu. Btw. kdyby se na stolek mohla dát 75", tak bych šel klidně i do ní.. Takže k otázkám: 1. Nebude moc velká. Díváme se jak na obyč. pozemní DVB-T2, tak až na 4k HDR filmy a obojí je v pohodě. 2. Náročné na oči to není a děti se dívají i z větší blízkosti, protože sedí na menších židličkách vedle toho stolku.
kolemjdouci
Z 2,5 m na 65 palcích je pozemní HD vysílání v pohodě? Tomu se mi nechce věřit, otázka je co je pro vás "v pohodě". Někomu to může stačit, pro jiného to bude hnus a budou ho z toho bolet oči. Z toho obrázku fakt nic nepoznáme...
Obrázek je jen pro představu, jak to vypadá dívat se z 2,5m. Ne, jak je kvalitní obraz... Asi takhle, nikoho z obrazu oči nebolí a bez problémů se díváme i na non-HD stanice skrz pozemní vysílání. Jako na 4k HDR filmy to nikdy mít nebude, ale ani žádná naše návštěva nikdy neříkala, že by je z DVB-T2 bolely oči a nedalo se na to dívat. Každopádně nikomu nic nevnucuji, jen dotazateli sděluji osobní zkušenost ze situace, kterou on popisuje. Žádnou teorii.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.