Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Amoled displey

Od: hiawata® odpovědí: 9 změna:

Dobrý den...

Chtěl jsem se zeptat, zda máte někdo zkušenost s Amuled displejem. Myslím vysvícením bodů na displeji, třeba při používání jako notifikační dioda v režimu ... Děkuji

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Ukazoval mi kámoš amoled na tehdy 2..3 roky staré Nokii. Viditelně byly rozhozené jasy jednotivých ledek, což se na jednobarevných plochách projevovalo jaku šum, podobně třeba jako fotka focená na vysoké ISO. Ale ne, že by s tím nešlo žít.
Já mám teď amoled pár měsíců a nepozoruji nic.

hodnocení

2x

Měl jsem tu lehce dražší Nokii Lumii s Amoledem - je pořád jak nová od roku 2015. Jen jsem jí předal další generaci. Záleží na tom jak se k tomu chováte, nastavení jasu, aby to nesvítilo celou noc jedno shcéma a tak. A to jsem tu Nokii ke konci nijak nešetřil, teď mám Redmi 10.

hodnocení

2x
Mám skoro 3 roky Xiaomi s Amoledem, denně tak 5 hodin zapnutý displej, téměř denně používaný na navigaci, jas v autě prakticky naplno, jinak průměrně tak na 3/4 (spíš vyšší než nižší).
Na světlém obrazu jsou vidět vypálené prvky navigace (Waze), ikonek horní i spodní lišty a tlačítek internetového prohlížeče (Opera), ale není to nijak hrozné, při běžném používání to nijak neruší.
Očekávám, že ten movil budu mít ještě tak maximálně 1-2 roky, za tu dobu už bude celkově zastaralý, ale vypálený displej nebude důvod, proč bych ho musel měnit :)
Můžu případně udělat fotky displeje s různými barvami pozadí, kdyby byl zájem.
Co jsem viděl třeba starší Amoledy u Samsungu, tam byl hlavně znatelný jakýsi šum, jak tu píše @tomkk, u mě jsou barvy krásně jednolité, bez šumu.

jm
hodnocení

0x
Asi 5 let manželka používá u Xiaomi .. nejprve jsem byl nadšený a koupil si ho taky. Do měsíce jsem měnil za IPS
Možná byste mohl napsat i důvod ;)

hodnocení

Děkuji za velmi zajímavé odpovědi.

nox®
hodnocení

0x

Mám už tři roky Xiaomi Mi9T Pro a schválně jsem si udělal test displayie. Vše bez jediné vady, jako bych ho vybalil z krabičky. Ale třeba kdysi jsem měl Samsung Galaxy Note 2 a ten po roce a půl měl vypálenou notifikační lištu.

tomaso
hodnocení

0x
Záleží,měl jsme před pár lety huawei amoled, ten ale neuměl tuším tmavý režim,takže se vypálila spodní lista nebo i waze ikony...
Teď samsung nemá po 2 letech vypaleno nic.

trizen
hodnocení

0x
Na 9old ssmsungu s5 (high end) zadne vypaly, jedine se mi zda mensi intenzita modre, ale jak to napsat. Ve vChozim nastaveni je wite balance super. Ale zda se mi ze modra neni tak syta jak se na oled patri ( coz je divne clovek vy cekal ze casem se vysviti intenzita a ne ze se zmeni charakter barvy (jakoby posun blnove delky modre bliz k zelene-)
Nemel jsem ho od zacatku. Nemohu porovnat intenzitu. Ale je praskly a jedina obrazova vada je ze v chladu a na nisky jad problikava dolni cast... Ten telefon ale nebyl vubec setren.
Jasem predci soucasne ips, hlavne na slunci

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]