Dobrý den, koupil jsem průtokový ohřívač na 3,5kw. Vše jsem si zapojil, vodu i elektriku, vše funguje. Ale když spustíme ohřívač tak teplá voda prostě neteče, i po delším dopuštění vody (nehledě na to že teplá voda má téct okamžitě, mám hned vedle něj kohoutek. Má s tím někdo prosím zkuste pěti? Už jsem vyzkoušel snad vše.
Vše funguje, ale neteče teplá voda. Něco mi říká, že tam asi něco nefunguje... Průtokový spínač? Topné těleso? Jakým průtokem pouštíte vodu? Ono 3,5 kW na velký průtok stačit nebude.
Pokud je ohrivac novy, tak ho vyreklamujte…Pokud je ohrivac starsi, tak zmerte jestli jede zasuvka, napeti na spirale po otevreni baterie, jestli neni maly prutok vody, nesepne tlakovy spinac - prutok jde nastavit sroubem na ohrivaci. A jestli neni velky prutok vody, potom bude malo tepla voda a obracene. Pri prvni pusteni vody jste prvni zavodnili ohrivac a pak dali do zasuvky? Mohla odejit spirala.
A má ten příkon 3kw, když to pustíš? Zapojit to přes nějaký wattmetr kde můžeš sledovat příkon… Ale 3 kw vodu jen trošku zavlaží o pár stupňů, to je spíš na temperování než ohřev.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.