Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tablet se nerozjede

Od: zirafa odpovědí: 24 změna:

Dobrý den,

tablet byl v běžném pohotovostním režimu, a najednou se ztratila tapeta, ikony, zůstala pouze modrá obrazovka. Po stisknutí tlačítka "Vypnout" je obrazovka černá, po stisknutí opět modrá, a nic. Co může být příčinou? Dá se předpokládat, že půjde opravit? Tablet je ještě půl roku v záruce. Dále mě zajímá, zda po přijetí do servisu je produkt uveden do původního továrního nastavení, mám tam nějaké aplikace neodhlášené atd., a jiné soukromé věci, ale ty asi nikoho doufám zajímat nebudou.

Děkuji.

24 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

olinl
hodnocení

0x

Op. Systém Android, Windows nebo iOS? Jedna z možností je počkat až se vytluče baterie a udělá se restart tabletu, potom by to mělo opět naběhnout. Zkus i propojit tablet s počítačem/noťasem, co vše se z tabletu "ukáže".

zirafa
hodnocení

Operační systém Android.

A čím ho mám propojit, nějakým kabelem?

olinl

Propojit nejlépe klasickým USB kablíkem, ale záleží jaký máte vnitřní konektor v tabletu, jestli typ B nebo novější C a ten kablík musí umět přenášet i data musí to být tedy DATOVÝ KABEL. Na nabíječkách chytrých mobilů těch levnějších značek je k dispozici po vytažení z té napájecí části (co se dává do zásuvky 230V)-tam je většinou typ B Ugreen micro USB /... nebo novější typ C u dražších a novějších telefonů Vention Type-C (U/... . Pokud se tablet propojí s počítačem s Operač. Systémem Windows, měla by se objevit hláška, že je připojeno neznámé zařízení, které systém Windows nemohl rozpoznat.

zirafa
hodnocení

Po propojení tabletu s notebookem se ukáže interní sdílené uložiště.
olinl
Pokud jde otevřít to interní sdílené uložiště pravým či levým tlačítkem myši, co je tam za složky-je tam i Android, DCIM, bluetooth, ringtones, Umax, umaxsystem ..? Pokud ano, nech vybít baterii za zapnutého modrého displeje a potom jsou jen dvě možnosti-buď se to vzpamatuje nebo zanést/poslat tablet na reklamaci.
zirafa
hodnocení

Ve složce je Android, DCIM, Download, Ringtones atd... Umax system ne..

olinl

Nech to zapnuté do vybití, až to nebude možné zapnout napájecím/power tlačítkem tak to připoj k originální nabíječce a po zapnutí to buď naskočí a poběží tak jak má nebo tam zas bude modro a to je čas na reklamaci (až 30 dní bez tabletu). U prvních chytrých telefonů si vzpomínám že se to stávalo poměrně často, jenže tam se dala vyndat baterie nebo vypnout telefon a zase ho zapnout a udělat restart.

hodnocení

0x

No tak "vypnout" podržte dýl, tím se provede restart zařízení.

Pokud se neprovede, tablet zahoďte a kupte nový *nevi*

prik
hodnocení

0x

Pokud je tablet vypnutý tak zkus zároveň stisknout tlačítko Zesílit a Start. Delší dobu držet stisknuté. Pak se uvidí. Případně Zeslabit a Start

riva
hodnocení

0x

Tablety obvykle mají nějakou možnost, jak tablet nouzově restartovat (nic se nesmaže, žádné tovární nastavení) - tady mám jeden, u kterého se musí dlouho držet tlačítko zapínání (možná 30s).

zirafa
hodnocení

Po různých pokusech s delším držením tlačítka Vypnout a Zesílit / Zeslabit už svítí obrazovka pouze neustále modře. Takže asi už čekat pouze na vybití baterie, a pak servis.

Pomohlo by něčemu to propojení s notebookem? Jaký kabel je potřeba?

Děkuji.

rakip*
Chtělo by ho restartovat,a to tím držet tlačítko zapnutí+tlačítko hlasitosti,ale ne snížení,zvýšení ale u prostřed,takže obojí.
rakip*
Ještě, že to držet dokud nedojde k tomu restartu.
prik

Jen dodám. Obojí najednou stisknout a obojí držet dokud nedojde k restartu

zirafa
hodnocení

Zkoušela jsem všechny zde uvedené postupy...

prik

Pokud se tablet ukáže jako externí úložiště, tak alespoň stáhnout data. Tablet je v záruce takže reklamovat. Většinou tablet zahoděj a obchod vrátí peníze. Pokud ne, tak vše vymažou. S tím si starosti nedělají.

rakip*
hodnocení

0x
Některé Tablety mají na restart dírku,takže se zkus podívat zda tam není.
zirafa
hodnocení

Jakou dírku máte na mysli, nahoře (kde je otvor pro nabíjení, pak asi pro nějaký kabel, a ještě pro SIM kartu, tak tam je nějaká dírka,

rakip*
Tak asi to tam ten Tablet nemá,ale u některých to bylo. Ale mám tu už hodně starý Tablet a zkoušel jsem ho zapnout a jen probliknul a nic. Nabíjení ukazovalo,že je odpojeny. A občas naskočil android s červeným vykřičníkem. Tak jsem držel tlačítko zapnout+zvýšení hlasitosti a dal reboot systém now. Ale tohle se povedlo až na potřetí. A Tablet konečně naskočil.

hodnocení

0x

Pokud je tablet v záruce, tak nešpekulujte a jděte do záruční opravny.

zirafa
hodnocení

Asi to tak dopadne. A v servisu by se snad soukromými věcmi, aplikacemi, fotkami atd. probírat neměli, ne? Tam to tedy po přijetí přepnou do továrního nastavení?

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, jestli tam máte zasunutou SD kartu (paměťovou kartu), tak ji vyndejte a opakujte pokusy (viz rady zde) s tlačítky. A opravdu tam je slot pro SIM kartu (tak byla možnost tabletem telefonovat)? To mají jen ty dražší tablety. Napište přesný typ tabletu. Zdravím!

doplněno 26.08.22 22:47:

zirafa - díval jsem se na nějaké recenze toho NTB a opravdu to asi není zázrak. Bohužel, více nepomůžu.

zirafa
hodnocení

SD kartu tam nemám... Ano, tablet má i slot na SIM kartu, lze telefonovat. Jinak nebyl drahý, jde o Umax VisionBook, tedy žádná extra značka, asi i proto závada... ale byl pořízen jenom jako občasný záložní přístroj.

zirafa
hodnocení

Jinak děkuji všem za odpovědi. Vypadá to na ten servis.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]