Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,prosím o informaci ohledně mikrovlnky.Mám starší typ mikrovlnky,který ohřívá kraj talíře a uvnitř je pokrm studený. Můj dotaz je ,jestli nové mikrovlnky ohřívají pokrm stejnoměrně a nebo u některých,levných mikrovlnek tento problém přetrvává. Budu rád,když mě doporučíte mikrovlnku 24 litrů,kde tento problém není,
Děkuji a přeji krásný den. Jan V.
Není to jen otázka rovnoměrného pole, ale i fyzikálních vlastností materiálu. Je zřejmé, že tvůj talíř je nevhodný pro použití v mikrovlnce, sám se ohřívá. Kvalitní (vhodný) porcelán se ohřeje jen od pokrmu, A nesmíme zapomenout i na tloušťku vrstvy pokrmu. Mikrovlny pronikají do hloubky asi 2cm, takže na příklad bochník chleba ny uvnitř zůstal studený, jen by se uvnitř ohříval prostupem tepla z povrchových vrstev. Proto je vhodné, co radili kolegové, tedy přerušení ohřevu a promíchání jídla. A vhodné je také plastové nádobí (hrnce) pro ořev v mikrovlnce, nebo nádobí z varného skla. U porcelánu a keramiky je vhodnost různá, pokud není u vlastností výslovně uvedeno určení pro mikrovlnky. Každopádně je nevhodný porcelán s kovovým zdobením (zlacené nebo stříbrné kresby, zejména na větších plochách. Přinejmenším budou rychleji mizet.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.