Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Blbne přenášení fotografií

Od: york* odpovědí: 4 změna:

Mám od Olympusu profi program na upravu a ukládání snímků atd, Camedia Master. V programu si otočím snímek např. o 90 st. jak potřebuji a je to OK. Ovšem jakmile ho chci přidat třeba k inzerátu na netu, tak tam se zobrazí otočen zase jinak. Už mne to zlobí. Zkoušel jsem to i na jiné servery a všude to blbne.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Něco s tím musí jít udělat, asi ten program někde v informacích (exif) uchovává základní orientaci. Já bych to otočení zkusil realizovat jiným programem třeba XnView, je zdarma. Nebo to s ním aspoň prohnat a v ukládání zrušit ukládání EXIF. (Mimochodem, ta Camedia tohle neumí? Já ji sice mám taky, ale na přiloženém CD a ještě jsem ji nenainstaloval, takže s ní ním neumím.)

york*
hodnocení

Prostě vše je OK jenom jak při focení otočím foťák o 90st. tak snímek upravím v programu tam se zobrazuje už otočen jak potřebuji, ale jak ho přenáším do inzerátu tak se otočí zase do původní polohy- asi si to nezapamatuje.

Možná se zeptám blbě, ale uložíš otočený snímek?
york*
hodnocení

Prostě když se tě to nezeptá nebo nevidíš možnost , tak ne. Ale udělal jsem fígl znova upravit, upravit velikost- tak jsem cvičně ubral pixel a to se mi zeptalo na uložení což jsem udělal a otočení už bylo tímto fíglem OK. Člověk si vždy nějak poradí ale i tak díky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]