Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tv samsung - nelze stáhnout a přehrát videa

Od: mrspill odpovědí: 15 změna:

Zdravím, na televizi ue75tu7092uxxh nelze stáhnout videa a žádném souboru, na starší samsung tv to ale šlo proto mne překvapuje že na té novější to nejde, nesetkal se s tím někdo? také je problém přehrát stažené videa externě na disku např. ve formátu avi, mkv atd.. kodování běžné pro každou tv v evropě dodanou, běžně to na jiné tv funguje, neexistuje nějaký plugin či něco na čem by to mohlo jet? děkuji za nápady

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

riva
hodnocení

0x

Nahrávky pořízené TV jsou už řadu let úmyslně kódovány aby se daly přehrát jen na daném kusu TV. Řešením je pořídit si STB, kde zase nahrávky téměř nikdy nekódují. Nebo raději nic nenahrávat, stejně není co.

mrspill
hodnocení

Asi jste neporozuměl tomu co píšu, nechci nahrávat obraz televize ale stáhnout video v nějakém formátu, ve kterém to ta televize nepobírá. Proč bych v dnešní době zpětného shlédnutí nahrával obraz

Rozumím tomu správně, že si stáhneš z internetu nějaký film a ten pak nejde v televizi přehrát?

jd

Dotaz je psaný řečí neznámého kmene:

na televizi ue75tu7092uxxh nelze stáhnout videa a žádném souboru, na starší samsung tv to ale šlo proto mne překvapuje že na té novější to nejde

Nevím, co se stahuje na televizi? Pokud lidi píšete dotaz, zkuste si ho po sobě přečíst, aby měl hlavu a patu. Protože tento dotaz hlavu a patu evidentně postrádá!

hodnocení

0x

Dporučuji nastudovat e-manuál od strany 108. Najdete tam všechny podporované formáty ( i ty vámi uvedené - tedy je podporuje) a případné problémy při přehrávání. Mrkněte i na firmware, jestli nemáte nějaký starý. Mám také Samsung a on-line kontrola aktualizací nefunguje vůbec dobře, no vlastně nefunguje vůbec. E-manuál by měl být v menu TV, případně zde downloadcenter.samsung.co/...

hodnocení

0x

Bohužel od roku 2018 TV Samsung kontejner AVI (DivX a XviD) už neprehraje
Bylo to rozhodnuti Samsungu, aby nemuseli platit licence.

Takže, stahovat videa ve formátu MKV a stažené filmy(seriál) co už máte, překonvertovat do MKV, třeba přes Formát Factory

Ono i MKV je kontejner kde může být cokoliv.
Chce to vyzjistit, co televize přehraje a podle toho upravit filmy které nejdou přehrát. Třeba za pomoci Format Factory.

No jo, máte pravdu.

Já používal na kontrolu prográmek "Media info" (ukáže vše)

mrspill
hodnocení

Díky za připomenutí návodu, samozřejmě jsem do něj koukal přímo na tv v nastavení a ano píšou tam že .avi to přehraje, spíš to nejde ani stáhnout ať je to avi mkv flv wmv MP4 prostě nic nejde stáhnout, přemýšlím nad něčím jako Xiaomi tv stick jen je smutný že to novější televize neumí přehrát oproti té staré

Prosím polopaticky, co vám nejde stáhnout a kam?

Také nerozumím, co stahujete. Myslel jsem, že máte nahraný film na disku nebo flešce a chcete ho přehrát v TV a nejde to. Nebo vy to z internetového prohlížeče v TV stahujete na ten disk a pak přehráváte? To mě pravda nikdy nenapadlo dělat. Vlastně ani nevím, zda to jde.

I já se přidám k těm, co netuší, kde, co a jak stahuješ?

mrspill
hodnocení

0x

Tak jinak, jaký doporučíte Android TV box, aby na něj šlo instalovat .apk soubory externě ne jen z google play? Ta televize nemá bez toho boxu řešení.

Koukám po xiaomi tv boxu, jen si nejsem úplně jistý, zda je na něj nějaká možnost instalovat aplikace externě prostě jako na běžný android telefon, kde si můžete aplikaci stáhnout i mimo google play store.

Ale řešení je jednoduché, koukněte do návodu jaký formát ta vaše TV přehraje a podle toho se zařiďte.

Stažených filmů máte doma asi dost, tak postupně zkuste který film ta vaše TV dokáže přehrát, no a potom stačí se přes prográmek Media Info podívat v jakém formátu ten přehratelný film je.

No a potom třeba přes Formát Factory, ostatní filmy překonvertovat do formátu který ta vaše TV zvládne přehrát.

mrspill
hodnocení

0x
Zdravím, jistě, filmu jsem zkoušel několik ale nepřehřeje to žádný ač by mělo podle návodu výrobce, stejně ta tv je plná reklam od výrobce a ten box mám v plánu již delší dobu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]