Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyhodit x schovat nahrané videokazety

Od: vhskar odpovědí: 17 změna:
Ahoj, má cenu schovat videokazety? Mám jich 250 od roku 1990-2005 a vim, že je nikdy asi nepouziji. Originály si zatím nechávám. Tohle jsou nahrané nějaké blbosti z TV.

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Vyhodt... Za pár let se nakonec ještě promagnetují vrstvy nad sebou a bude už i nepoužitelné...

petrm
hodnocení

3x

Před časem jsem byl ve stejné situaci, měl jsem asi 300 VHS. Řešil jsem to tak, že jsem je postupně prošel, ty, kde jsem měl i pěkné filmy, ale předpokládal jsem, že se dají odněkud stáhnout, tak jsem vyházel. Ostatní, kterých bylo pár, např. rodinné nebo soukromé, nebo pro mě nějak cenné, jsem digitalizoval a mám je uložené na několika discích. Ale je to docela časově náročná práce a je k tomu potřeba videopřehrávač a DVD rekordér s diskem.

petrm

Ještě dodám, že když jsem toto řešil, byla situace složitější v tom, že nebylo zdaleka tolik videí na YouTube, jako je teď. Jednodušší to zase bylo v tom, že fungoval CzTorrent, kde se dalo sehnat mnoho cenných věcí, které měli lidi doma a byli ochotni je sdílet. Ochránci autorských práv nakonec vybojovali ukončení činnosti tohoto zdroje, takže plno věcí je teď běžně nedostupných, nebo i ztracených.

hodnocení

3x

Kupte si adaptér mezi VHS přehrávač a PC s zdigitalizujte to do soborů MPEG- 4 AVC USB 2.0 Audio Vid/.... DVD je už prakticky mrtvé. Mé a příbuzných rodinné VHS jsem zdigitalizoval a krabice s kazetami do plast odpadu a přehrávače na sběrný dvůr.

hodnocení

2x

Já měla podobnou sbírku. Loni jsem vše chytla a vyhodila.

Možná jste se připravila o několik tisíc, pokud tam bylo něco špatně sehnatelného.

hodnocení

2x

Nabídněte to na aukru od koruny, třeba to nějaký blázen využije.

tyler
hodnocení

2x

250 kusů je velké číslo... Existovala technika, se kterou šlo vhsky přehrát na jiné, modernější nosiče. Sice zde zatím nejsem ani 3 dekády, ale přijít na mě nostalgická nálada, dokázal bych např. ty staré reklamy hltat jednu po druhé. Tím chci říct, jistě bude někdo podobného cítění/smýšlení, kdo z tohoto (pro spoustu z nás) odpadu udělá nějaký výcuc/odkaz pro budoucí generace. Pokud jste teda neměl nějaký lepší nahrávač, co vám nahrál pouze daný pořad a reklamy cíleně vynechal (už tohle je v dnešním světě téměř nepředstavitelné, že stačilo napsat číselný kód z tištěného TV programu a měli jste to bez reklam, zadarmíko).

hodnocení

1x

Těžko říct. LP se taky vrátili a skoro všichni je vyházeli. Možná se to začne sbírat, ale to už tu asi nebudete, takže buď schovat pro děti/vnoučata, nebo vyhodit. Já to vyhodil. I originály.

Jo, jenže lisované LP, na kvalitním gramofonu, zní velmi dobře. Zatímco VHSky doma nahrané z televizního vysílání budou pravděpodobně velmi nekvalitní hnus. Nějakou cenu by to mělo jen v případě, že žádný originál neexistuje a jedná se o něco podstatného.
jd

Originál existuje, ale ne vždy je dostupný, v archivech České televize jsou takové pořady, které už se vysílat nebudou, dostupné online nejsou ...

Že by byl nějaký ztracený a neexistoval originál, tak to snad jedině ten film :

tu ten kámen

prik

Pokud víš kde v dnešní době se nechá sehnat film "Kdyby všichni muži světa", tak budu vděčný. Ten název nemusí být třeba přesný. Smysl ano. Možná "chlapi světa"

jd
hodnocení

0x

Zakopat, za 10 000 let až to najdou, tak to bude poklad :))

jd
hodnocení

0x

Dej to někomu za odvoz určitě se někdo najde, třeba z toho něco vytáhnout a nahraj na YouTube

hodnocení

0x

Já je dal do sběrného dvora. Ale neměl jsem jich tolika.

hodnocení

0x

Pásky použít na vyvazování květin , stromku a keřu na zahradě.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]