Nejste přihlášen/a.
Před časem jsem byl ve stejné situaci, měl jsem asi 300 VHS. Řešil jsem to tak, že jsem je postupně prošel, ty, kde jsem měl i pěkné filmy, ale předpokládal jsem, že se dají odněkud stáhnout, tak jsem vyházel. Ostatní, kterých bylo pár, např. rodinné nebo soukromé, nebo pro mě nějak cenné, jsem digitalizoval a mám je uložené na několika discích. Ale je to docela časově náročná práce a je k tomu potřeba videopřehrávač a DVD rekordér s diskem.
Ještě dodám, že když jsem toto řešil, byla situace složitější v tom, že nebylo zdaleka tolik videí na YouTube, jako je teď. Jednodušší to zase bylo v tom, že fungoval CzTorrent, kde se dalo sehnat mnoho cenných věcí, které měli lidi doma a byli ochotni je sdílet. Ochránci autorských práv nakonec vybojovali ukončení činnosti tohoto zdroje, takže plno věcí je teď běžně nedostupných, nebo i ztracených.
Kupte si adaptér mezi VHS přehrávač a PC s zdigitalizujte to do soborů MPEG- 4 AVC USB 2.0 Audio Vid/.... DVD je už prakticky mrtvé. Mé a příbuzných rodinné VHS jsem zdigitalizoval a krabice s kazetami do plast odpadu a přehrávače na sběrný dvůr.
250 kusů je velké číslo... Existovala technika, se kterou šlo vhsky přehrát na jiné, modernější nosiče. Sice zde zatím nejsem ani 3 dekády, ale přijít na mě nostalgická nálada, dokázal bych např. ty staré reklamy hltat jednu po druhé. Tím chci říct, jistě bude někdo podobného cítění/smýšlení, kdo z tohoto (pro spoustu z nás) odpadu udělá nějaký výcuc/odkaz pro budoucí generace. Pokud jste teda neměl nějaký lepší nahrávač, co vám nahrál pouze daný pořad a reklamy cíleně vynechal (už tohle je v dnešním světě téměř nepředstavitelné, že stačilo napsat číselný kód z tištěného TV programu a měli jste to bez reklam, zadarmíko).
Těžko říct. LP se taky vrátili a skoro všichni je vyházeli. Možná se to začne sbírat, ale to už tu asi nebudete, takže buď schovat pro děti/vnoučata, nebo vyhodit. Já to vyhodil. I originály.
Originál existuje, ale ne vždy je dostupný, v archivech České televize jsou takové pořady, které už se vysílat nebudou, dostupné online nejsou ...
Že by byl nějaký ztracený a neexistoval originál, tak to snad jedině ten film :
tu ten kámen
Pokud víš kde v dnešní době se nechá sehnat film "Kdyby všichni muži světa", tak budu vděčný. Ten název nemusí být třeba přesný. Smysl ano. Možná "chlapi světa"
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.