Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hliníková trubka jako anténa na středních vlnách jenom zesiluje rušení

Od: 102 odpovědí: 12 změna:

Dobrý den, Mám hliníkovou trubku kterou bych chtěl využít jako anténu pro střední vlny, ale jenom zesiluje rušení. Nevíte čím to je?

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Pro příjem středních vln by ta trubka musela být několik metrů (až desítek metrů) dlouhá. Jinak to nemá cenu.

Pro DV musí být ještě výrazně delší.

doplněno 17.08.22 18:04:

Ideálně by měla mít Vaše anténa 1321 metrů. Při 5/8 vlnové délky pak by ta trubka měla mít 826 metrů.

102
hodnocení

já vím že to moc nepomůže, ale zesiluje to jenom rušení, stanice vůbec

Když to víš, tak co čekáš? Zázrak? Antény jsou věda.

tomaso
hodnocení

1x
Mám sítko, kterým chci nabírat vodu.ale vůbec to vodu nenabira,jenom vzduch. Nevíte, čím vy to mohlo být?

... já vím, že to moc nebude fungovat, ale vodu to stále nenabere

102
hodnocení

proč to sítko teda tu vodu nenabírá, ale jenom vzduch

tomaso
Ale nabira

magdon se nevyjádřil jasně?

A právě proto je trubka nevhodná k vůli rozměrům.

hodnocení

0x

Takže zisk má, ale velmi slabí. V okolí u nás am vysílače nejsou.

AM se nejlépe chytá rámovou anténou a né trubkou. Na trubku je dobrý PMR pásmo v FM

102
hodnocení

Vůbec nezesiluje rádiové stanice ale jenom rušení.Naladil jsem polské rádio na 225 kHz (vím že to už není SV ale DV) a akorát to zesiluje rušení. Stanice není více slyšitelná ať to otočím jak chci.

hodnocení

0x

A k čemu tu trubku připojujete?

hodnocení

0x
Pokud ta Al trubka má sloužit jako stožár, použij místo hliníku třeba silnostěnou plastovou, případně ji můžeš ještě vystužit vložením další trubky nebo dřevěné tyče vhodného průměru.
.
Nebo vysvětli, jakou anténu na SV chceš z té trubky udělat!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]