Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký tablet si vybrat

Od: kajas* odpovědí: 2 změna:
Ahoj, chtěl bych si pořídit tablet do školy ale nějak váhám s výběrem. Budu rád za každou radu a vaše osobní zkušenosti. Takže..- Nastupuju na výšku na práva což znamená ještě min 5 let studia - bylo by fajn kdyby mi tablet vydržel co nejdéle.- Na psaní seminárek, diplomky apod mám samozřejmě noťas, ten se mi ale nechce každý den tahat do školy, proto si myslím že by tablet mohl být fajn na zapisování kratších poznámek, sledování prezentace/textu k přednášce + a hlavně k samotnému učení. Že ho prostě sebou všude vezmu a můžu se z něj rovnou učit než tahat haldu sešitů a skript. Stejně tak na zápisky do sešitu už nějak nemám nervy, nedokážu si v tom udělat pořádek a ani to po sobě kolikrát nepřečtu.- Mám mobil samsung s21 ultra se stylusem a jsem s ním maximálně spokojenej proto bych chtěl asi i tablet pořídit od samsungu se stylusem. Noťas mám taky samsung, tak mi i z hlediska kompatibility přišlo fajn pořídit tablet samsung. Nicméně dobré recenze jsem slyšel i na ipad, takže by mě zajímalo jestli je fakt o tolik lepší, případně jestli ho nějaký novější model od samsungu dorovná? Budu rád když mi tu napíše někdo kdo vyzkoušel obojí a může porovnat.- Další věc je cena, samozřejmě bych byl raději kdybych mě to úplně nezruinovalo no ale zase si raději připlatím za kvalitu než mít tablet za pár tisíc a pak zjistit že je to křáp.- Zaujal mě samsung tab s8. Máte někdo nějakou recenzi přímo na něj? Vešel bych se do 20k. Ale furt si nejsem jistý jestli bude stát za tu pálku.Za všechny rady budu vděčný, případně i za nějaké srovnání s ipadem. Sám se v tom úplně nevyznám ale zase si myslím že na učení by mi stačil i ten samsung s8. Pak taky budu rád když mi tu někdo napíše jaké to vůbec je používat ten tablet na školu.. já do teď měl učení v noťasu a psal si do sešitu, tak by mě zajímaly nějaké další tipy na učení se z tabletu. Díky všem

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jd
hodnocení

1x

Ja bych jiny nez ipad nebral ani zadarmo. Jednak podpora OS x let, druhak uz mam 3 rokem iPad mini 5 a slape perfektne svizne a udela vsechno vcetne excelu klicenky apple pay :)) Ne jak smirovaci android.

ps: ipad2 bylo moje prvni apple zarizeni (a prvni pouzitelny tablet vubec na trhu) vic jak 10 let zpet a to nejsem nejaky apple evangelista

Pps: Samozrejme pro studenta jsou asi jine oriprity, cena cena cena nez aby to dlouho vydrzelo rychle a nesekalo se to

hodnocení

0x

Nevím jestli odpovím přímo na to co by tazatel rád, ale mé zkušenosti s tablety jsou takovéto.

Míval jsem dříve nějaký Samsung Galaxy tab 3, který když byl nový tab byl skvěle svižný. Po pár letech ale naprosto katastrofálně pomalý a spousta věcí už nešla spustit. Tovární nastavení tablet moc nezrychlilo. Další tablet už byl ten nejlevnější možný tablet od Lenovo. Opět jako nový byl krásně rychlý a vše fungovalo jak má. Po pár letech stejný osud jako Samsung. Třetí tablet byl starší Asus z dražby za pár peněz. Parametrově byl jednou tak lepší jako Lenovo, ale rozdíl v rychlosti spouštění aplikací jen minimální. Byl prostě už také starší. Na mé potřeby čtení e-knih ale dostačoval. Asus jsem ale bohužel po pár měsících zničil, takže jsem se opět vrátil k stále funkčnímu Lenovu.

Nemáte li tedy velké nároky na aplikace, tak mohu tablet jen doporučit. V opačném případě budete muset tablet měnit co 2 roky aby jste se netrápil čekáním.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]