Nejste přihlášen/a.
Pokud je zaplá vifina a chci se připojit k datům musí se vifina vypnout a to i když je nedostupná, jinak se k datům nelze připojit.
Je to normální u všech telefonů a nebo jen u některých?
Pokud si z telefonu děláte hotspot, tak je přece logické, že ta WiFi bude použita právě pro přeposílání dat z mobilní sítě.
Proto já raději připojuji telfon přes USB kabel - jednak se mi při tom rovnou dobíjí, jednak není nutné právě tu WiFinu přepnout a hlavně - nejčastěji připojuji klasické počítače, které nemají Wifi. Takže pokud je dostupná nějaká WiFi, posílám přes telefon data z Wifi sítě, pokud není žádná v dosahu, beru mobilní data
Pokud je zapnutá Wi-Fi a je připojená, nemá smysl zapínat data (stojí peníze navíc). Data zapínáme podle potřeby tam, kde není dostupná Wi-Fi.
A jo. Po pátém, šestém srovnání obou odpovědí mi došlo, na kterou část reagujete.
Přijměte prosím mou upřímnou omluvu.
Máte na mysli situaci, kdy mobil je na wifi připojený ovšem nemá přístup do sítě? (Hlásí: Není přístup k internetu. Žádný internet. apod.) Typicky se mi to stává v obchodech. Mobil se připojí na jejich wifi, ovšem bez potvrzení v prohlížeči nedostane přístup do sítě. Musím buď potvrdit, že chci do jejich sítě (FreeWifi) nebo ručně vypnout wifi v mobilu, jinak to přes data nepojede.
Tohle chování je podle mě u všech mobilů (s Adroidem) stejné.
Jiná situace je kdyby se mobil při nedostupnosti wifi routeru tento pořád snažil nají a připojit se na něj, i když signál z něj nemá (třeba při výpadku proudu do routeru) a tak se na data nepřepnul. To už myslím není normální chování.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.