Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Smart telefon připojení k datům

Od: slavo® odpovědí: 11 změna:

Pokud je zaplá vifina a chci se připojit k datům musí se vifina vypnout a to i když je nedostupná, jinak se k datům nelze připojit.

Je to normální u všech telefonů a nebo jen u některých?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

111®
hodnocení

0x
Jak je udělaná WiFi

hodnocení

0x

Pokud si z telefonu děláte hotspot, tak je přece logické, že ta WiFi bude použita právě pro přeposílání dat z mobilní sítě.

Proto já raději připojuji telfon přes USB kabel - jednak se mi při tom rovnou dobíjí, jednak není nutné právě tu WiFinu přepnout a hlavně - nejčastěji připojuji klasické počítače, které nemají Wifi. Takže pokud je dostupná nějaká WiFi, posílám přes telefon data z Wifi sítě, pokud není žádná v dosahu, beru mobilní data

jd
hodnocení

0x

Nesrozumitelny dotaz.

Wifi hotspot na mobilu se po case, kdy neni zadny klient pripojen, deaktivuje.

karel556*
hodnocení

0x
Já WiFi nemusím vypínat, mobil jede na data i se zapnutou wifinou ať je dostupná nebo ne, je mu (mobilu) to jedno. Koukám že nikdo nepochopil dotaz.

hodnocení

0x

Pokud je zapnutá Wi-Fi a je připojená, nemá smysl zapínat data (stojí peníze navíc). Data zapínáme podle potřeby tam, kde není dostupná Wi-Fi.

re4zon
Coze? Pokud je na wifi a ta ma pristup do internetu, pres datove pripojeni zadna data krome rezie site nebezi.

@re4zon: Myslím, že reagujete na kolegu výše.

re4zon
Myslim ze vim na koho reaguju.

A jo. Po pátém, šestém srovnání obou odpovědí mi došlo, na kterou část reagujete.

Přijměte prosím mou upřímnou omluvu. *hi*

Máte na mysli situaci, kdy mobil je na wifi připojený ovšem nemá přístup do sítě? (Hlásí: Není přístup k internetu. Žádný internet. apod.) Typicky se mi to stává v obchodech. Mobil se připojí na jejich wifi, ovšem bez potvrzení v prohlížeči nedostane přístup do sítě. Musím buď potvrdit, že chci do jejich sítě (FreeWifi) nebo ručně vypnout wifi v mobilu, jinak to přes data nepojede.

Tohle chování je podle mě u všech mobilů (s Adroidem) stejné.

Jiná situace je kdyby se mobil při nedostupnosti wifi routeru tento pořád snažil nají a připojit se na něj, i když signál z něj nemá (třeba při výpadku proudu do routeru) a tak se na data nepřepnul. To už myslím není normální chování.

tomaso
hodnocení

0x
Pokud mám zaplou WiFi,ale nejsem připojen k žádné sítí,telefon normálně používá mobilni data...samsung.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]