Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přestala fungovat karta

Od: rodic odpovědí: 22 změna:

Dobrý den, po dvou měsích přestala fungovat debetní karta jak bezkontaktně, tak i kontaktně. Celou dobu nošena v peněžence. Zaráží mě, že i kontaktní platbu to nebere. Čím se to mohlo stát?

Děkuji

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

spu
hodnocení

1x

Musíte na účet posílat peníze, jinak karta fungovat nebude

rodic
hodnocení

Na účtě samozřejmě peníze jsou.

spu

Tak si zažádejte o novou. Občas se stává , že se něco pokazí.

rodic
hodnocení

Jasně že zažádám, jen mě zarazilo, že přestala fungovat komplet, u beztontaktu bych to pochopil, už se mě to několikrát stalo, ale že odešel i čip.. Zajímavé je, že to u bezktontaktu pípne, píše že odesílá a potom to hodí chybovou hlášku. U jiných karet když odešel bezkontakt, tak to prostě nic nenačetlo.

mate59
hodnocení

1x

Přidejte si ji do aplikace Peněženka /dříve GooglePay/ a plaťte mobilem.

hodnocení

0x

Nefunkční platební kartu je třeba reklamovat u vaší banky, resp. požádat o vydání nové.

rodic
hodnocení

Děkuji, to je mi jasné. Zajímalo mě čistě čím se to mohlo stát že dva způsoby autorizace karty selhaly.

hodnocení

0x

Nepřišla vám náhodou ta karta do nechtěného kontaktu s nějakým magnetem? I to se může stát a je po kartě.

rodic
hodnocení

Děkuju ta tip, ale určitě ne.

olinl
hodnocení

0x

Podobně "záhadně" přestala zničeho nic fungovat karta Equa banky a příbuzný obdobně Moneta bank. Karty nošeny v PVC pouzdru. Z mého pohledu je to "nějak" načasované..

tomaso
A k čemu by to tak bylo?

kolemjdouci
hodnocení

0x
Prostě se rozbila, to se stává. Proč ale v dnešní době ještě používáte fyzickou plastovou kartu?
A proč NE? Jednomu vyhovuje to, druhému zase něco jiného... každý si může vybrat...
olinl

kolemjdouci: Tlačítkový i chytrý starší telefon nemusí umět NFC a každý se nechce přihlašovat např. ke Google Pay..

hodnocení

0x
Lze ji nahrát do aplikace peněženka a platit mobilem, pokud má nfc.
Ale pokud je funkční, pak nahrát lze...ale v případě tazatele si musí "vytvořit" novou, třeba virtuální...v bankovnictví...
Nemusí, jen nahraje tu svou do té peněženky a ta si virtuální udělá sama. A do doby než bude mít novou může platit mobilem. Pak bude nutné nahrát novou...

Ale ta jeho nynější karta je nefunkční, takže jak...nahraje do mobilu? Nefunkční kart...

jd

Uplne normalne... tys nikdy kartu asi do Apple Pay nepridaval? Nejsnaze to jde pres dobrou bankovni aplikaci, tam jen kliknes a karta se prida sama, fyzickou nepotrebujes!

Do gpay se dává jen číslo karty. Nemusí vůbec fungovat.
Do Apple Pay jsem kartu nepřidával, nemám ještě Apple...
Přesně tak, stačí číslo karty. Buď ji jen naskenujes nebo jednoduše přidáš v aplikaci. Apple nepotřebuješ, jen peněženku od Googlu

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]