Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Focení nemovitostí

Od: frantaa odpovědí: 14 změna:

Dobrý den je prosím tento fotoaparát vhodný pro fotky nemovitostí? + mohu poprosit o doporučení objektivu? Děkuji!
alza.cz/...

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Záleží pro jaký účel budou fotografie. Pokud se jedná o realitku, tak bohatě postačí kompakt s širším úhlem záběru/ max 24 mm ekvivalent/. Pokud se jedná o velkoplošné plakáty, tak FF je určitě vhodný, ale ještě více záleží jaké k tělu objektivy. Ale na ty se neptate. A fotografii nedělá tělo,ale objektiv.Ale těžko radit když nemáte zřejmě ani základní znalosti.

financial
hodnocení

2x
Moc drahy. Já mám ten nejlevnější canon, tehdy za nějakých 13k i s objektivem a fotim s nim dodnes všechno.

hodnocení

2x

Pokud s ním umíte zacházet, pak jistě ano (mimo jiných vhodných fotoaparátů).

Mám ale obavy, že to není váš případ.

No a mimo to se podívejte na ceny slušných objektivů pro FF...širokoúhlých, TS...

hodnocení

2x

Úplně zbytečný. na vaše fotky stačí kompakt s možností širokoúhlého záběru. Řekl bych do 15 tisíc.

Ale bohatě vystačí třeba tento.

inspa*
hodnocení

1x

Podstatný je účel focení. Pro realitku je to zbytečně drahé, stačí nějaký kompakt.

Pro umělecké záměry by tělo bylo OK, spíše tam jde o objektivy - nějaký šírokouhlý - až možná rybí oko - např.:

alza.cz/...

Pro architekturu i interiér pak tilt-shift objektiv pro eliminaci kácení linií - např.:

megapixel.cz/...

---

Více viz megapixel.cz/...

hodnocení

1x

Tak to vypadá, že Frantaa je špion a chce nakonec fotit nádraží. Odešel do ilegality a že jsou někteří, kteří obětují svůj čas s radou ho vůbec nezajímá.

Nádraží se dobře fotí, poněvadž se nehejbá.
No nesmíš fotit z rychlíku :)

re4zon
hodnocení

0x
Pro foceni nemovitosti k jakemu ucelu?

makk
hodnocení

0x

Záleží na co to máte. Pokud chcete dělat realitního makléře tak na fotky do inzerátů stačí dobrý mobiil. Širokoúhlý objektiv (mobily mají zásadně širokoúhlé) má výhodu v tom, že se při focení venku nemusí tolik odstupovat (někdy ani není kam) a při focení uvnitř se na fotku vejde velká část místnosti. Zároveň má ale nevýhodu, že zvlášť při focení uvnitř vypadají nafotkách ty místnosti mnohem větší.

smode2
hodnocení

0x
Jen dodám, pakliže budete fotit interiér jakožto realiťák, pořiďte si super extra širokoúhlý objektiv za účelem běžného podrazu stran velikosti místností *pozdrav*

hodnocení

0x
K tělu aparátu za 30 tisíc potřebujete ještě sklo. Teda objektiv. Základní s ohniskovou vzdáleností 50 mm tak kolem 8 tisíc. S proměnnou ohniskovou vzdáleností, zoom do těch 300 mm od 6 po 15 tisíc korun. Také širokoúhlý objektiv, další tisíce... K tomu další příslušenství, paměťová karta, clony, filtry, stativ, další baterie, přenosné světlo, to musíte mít hodně velké a plné prasátko.
Také je třeba hodně studovat teorii a praxi.

jd
hodnocení

0x

Tyhle dotazy jsou tu stále dokola, já mám na focení nemovitosti iPhone se širokoúhlým objektivem, no ale chápu, že realita bude chtít vypadat super Hyper profi.

Ale víš jak to je pracný upravovat fotky zvláš v počítači, než když to upravíš rovnou v telefonu?

hodnocení

0x
Stále z vás nevypadla odpověď, co konkrétně potřebujete fotit, v jaké kvalitě a v jakém množství. Pro pár fotek jednou za čas stačí běžný fotoaparát, stativ a hlava umožňující držet tzv nodal point. Ušetříte tím nemalé peníze na drahé rybí oko. V počítači si pak poměrně jednoduše sestavíte jednu fotku složenou z více záběrů a nebude to ani poznat. Já se nodal point nástavec např chystám vyrobit k mobilu, pro své amatérské potřeby focení 360° fotografií. Ty zvládnu udělat aplikací velmi jednoduše, zcela zdarma a přímo v mobilu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]