Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Trafo na stejnosměrný proud 48V

Od: michalbc® odpovědí: 13 změna:

Přátelé může mi poradit někdo, kdo se v této oblasti pohybuje.

Mám již starší kousek hračky a to kolotoč a co jen vím je do 48 V na stejnosměrný proud.

Může mi někdo dát odkaz kde sehnat vhodné trafo na tento typ zařízení?

Díky všem !

Trafo na stejnosměrný proud 48V
Trafo na stejnosměrný proud 48V #2

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jd
hodnocení

0x

Klikni tady: tinyurl.com/...

kdyby neslo, autor techto stranek to blokuje, tak tady

google.com/...

A příště se milé děti, naučíme zase něco nového. Říká mistr Karel ve svých videích na YouTube

hodnocení

Takže třeba toto je pro mne vhodné?

sonepar.cz/...

jd

Jednak to vypadá jako AC, druhak to vypadá drahé. Kolik proudu při 48 V potřebujete?

na tu hračku by měla stačit 1 A/48V nebo snad ne? Kolik watt má motorek?

tady mate tip na DC zdroj, proud 2.5A / 48V (az 120 Wattu) : abctech.cz/... za par korun.

Zkušebně to můžete zapojit na 4 autobaterie v sérii, tam bude také nominálních cca 48 V

Nikoliv, tohle trafo Vám není k ničemu. Vy nepotřebujete trafo, ale stejnosměrný zdroj. O té ceně ani nemluvím.

Tohle je trafo pro naprosto jiné účely. Je určené pro montáž do rozvaděče (DIN lišta) a má výkon 1/4 kW. Tím by se dal pohánět skutečný kolotoč (tam by přicházelo v úvahu i těch 48 V).

O té ceně ani nemluvím.

hodnocení

0x

Tuhle hračku neznám, ale pokud je to skutečně na stejnosměrný proud (což jevelmi pravděpodobné), samotné trafo Vám není k ničemu. Potřebujete aspoň primitivní stejnosměrný zdroj. Je ale velmi nepravděpodobné, že by hračka byla na 48 V. Jak jste přišel k tomuto údaji? Na tak velké napětí se obvykle hračky nikdy nedělaly.

hodnocení

0x

Pokud si napájením nejste 100% jistý, tak bych začal tím, že si ověřím, při jakém napájení motorek poběží. Těch 48V se mi zdá na hračku docela dost. Zkuste hračku nejprve připojit na 6V a pak na 12V, třeba to bude stačit.

hodnocení

0x

Prověříl bych napájecí napětí, možná tam má být desetinná čárka, na nabíjecí články. Pokud přece jen na svém údaji trváš, vybral bych některý z tzv laboratorních zdrojů. Dá se pořídit zhruba za stejnou cenu, jako je tvůj výběr, napětí se dá plynule nastavovat a taky se ho později spíš zbavíš, zájemce o něj bude.

jirib
hodnocení

0x
Taky to vidím na 12V max.24V.Na to vám stačí starý zdroj z počítače...

hodnocení

Tak jsem tedy nelenil a rozebral spodek a na motorku není žádný údaj, ale na žárovičkách je 24V 5mA, takže máte přetelé pravdu, že to bude na max 24 V

Trafo na stejnosměrný proud 48V #3

Ale že jsou kontrolky na 24V, ještě neznamená, že na stejné napětí je i motůrek.

Podle barev vodičů by tam mohl být jednoduchý usměrňovač a napájení by mohlo byt z trafa.
Zkuste v okolí přemluvit znamého elektrikáře nebo elektronika ať prohlídne zapojení, než zkusmo utracet peníze za napajecí zdroje.

hodnocení

Tak přátelé děkuji za odpovědi.

V podstatě jsem použil odpověď od magdona a to " primitivní stejnosměrný zdroj "

takže jsem požil toto:

http://www.bighobby.cz/napajeci-sitovy-zdroj-adapter-24v-5a-120w--jack-5-5-2-5-a/

a zde výsledek :

http://www.youtube.com/shorts/0bh_UfxXhvg

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]